Головна Новини Світ Німеччина Шольц зізнався, чого боїться: чому не дозволить Україні бити по РФ німецькою зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зізнався, чого боїться: чому не дозволить Україні бити по РФ німецькою зброєю

Олаф Шольц зазначив, що Німеччина "чітко вказує", які типи зброї вона може передавати Україні, а які ні

24 липня 2024, 16:38
Поділіться публікацією:

Офіційний Берлін не має наміру переглядати свою позицію щодо обмежень на удари по Росії наданій Україні зброєю. Влада Німеччини не хоче робити кроків, які можуть призвести до ескалації. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише "Welt".

Шольц зізнався, чого боїться: чому не дозволить Україні бити по РФ німецькою зброєю

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Ми підтримуємо Україну настільки, наскільки це необхідно, і всі наші рішення зважені, щоб не допустити війни між Росією та НАТО", – сказав німецький канцлер.

За словами Олафа Шольца, виходячи з цієї позиції Німеччина "чітко вказує", які типи зброї вона може передавати Україні, а які ні.

Шольц також зазначив, що він дозволив Україні використовувати дану зброю для ударів по території РФ, але тільки в районах, що межують із Харківською областю. Він наголосив, що таке рішення було ухвалено, щоб не дозволити Росії використовувати кордон для масованих атак на Харків.

Канцлер Німеччини підкреслив, що Берлін не буде своїми літаками та ракетами обстрілювати Росію і направляти військових на територію України.

Він також додав, що необхідно підтримувати процеси, що призведуть до миру.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц підтримав пропозицію Києва запросити представників Росії на другий саміт світу, який планується на кінець року.

"Дуже радий, що український президент сказав те, що ми також хочемо, щоб Росія була там на наступній зустрічі. Це теж правильно", — висловився Олаф Шольц.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Шольц відповів категорично відмовою на заклик Зеленського: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини