Головна Новини Світ Німеччина Шольца обурила заява Путіна: що сказав диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольца обурила заява Путіна: що сказав диктатор

Олаф Шольц різко розкритикував заяву Путіна про Ізраїль

19 жовтня 2023, 14:40
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко висловився про нещодавню заяву російського диктатора Володимира Путіна, який засудив дії Ізраїлю щодо відбиття нападу бойовиків ХАМАС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "BILD".

Шольца обурила заява Путіна: що сказав диктатор

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Глава німецького уряду відреагував на висловлювання глави Кремля, який фактично засудив Ізраїль та висловив підтримку ХАМАС.

Так, Олафа Шольца "обурило" те, що Володимир Путін, який продовжує вести жорстоку широкомасштабну війну проти України, у своїх заявах щодо операції ізраїльської армії став "скаржитися на жертви серед місцевого населення".

"Немає нічого цинічнішого, ніж це", — заявив німецький канцлер.

Зазначимо, раніше президент РФ Путін заявив, що позиція Москви щодо Палестини та Ізраїлю добре відома. Росія виступає за виконання рішень ООН та створення палестинської держави. Також вже традиційно Путін звинуватив Вашингтон у тому, що нібито саме через його позицію і спалахнув "арабо-ізраїльський конфлікт".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація на Близькому Сході, що розпалилася 7 жовтня, після атаки ХАМАС на Ізраїль, почала через півтора тижні трохи згладжуватися. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) після масованих ракетно-бомбових ударів по Сектору Газа не зважилася на наземну операцію. Це відкрило вікно можливостей для переговорного процесу, до якого активно підключилися США (для них Ізраїль – основний партнер поза НАТО). Президент Джо Байден навіть готувався 18 жовтня взяти участь у міжнародному саміті в Йорданії, куди збиралися також лідери Єгипту та Палестини. Проте скоєний увечері 17 жовтня ракетний удар по лікарні в Газі, де загинули сотні людей, схоже, перекреслив можливості зняття напруги. І хоч Ізраїль звинувачує у цьому теракті "Ісламський джихад", спроби врегулювання конфлікту зірвані. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорить те, що відбувається на Близькому Сході, де і чому ще може спалахнути, що важливо розуміти Україну? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини