Головна Новини Світ Німеччина Стало відомо, хто може замінити Шольца: як цей вибір вплине на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто може замінити Шольца: як цей вибір вплине на Україну

Дуже ймовірно, що лідером Соціал-демократичної партії може стати Борис Пісторіус

сьогодні, 11:06
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц визнав, що громадянам його країни надали недостатньо пояснень із приводу того, навіщо допомагати Україні. Наразі в Німеччині спостерігається політична напруга, що може вплинути на майбутнє держави.

Стало відомо, хто може замінити Шольца: як цей вибір вплине на Україну

Борис Пісторіус

При цьому політолог Валерій Димов в ефірі 24 каналу припустив, що діючий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус може стати лідером Соціал-демократичної партії, змінивши Шольца на цій посаді. Димов зазначає, що Пісторіус демонструє активну підтримку України, зокрема, швидко ухвалив рішення щодо постачання танків Leopard 1 і 2, на відміну від затяжних процесів попереднього керівництва.

"Думаю, що Пісторіус більш проактивний. Він, найімовірніше, замінить Шольца на посаді соціал-демократів", — підкреслив експерт.

Політолог переконаний, що Німеччина була б більш рішучою в наданні військової допомоги, якби громадськість чіткіше усвідомила успіхи України на фронті.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що під час виборів у 2025 році Шольцу доведеться змагатися за посаду канцлера з Фрідріхом Мерцом, кандидатом від Консервативного блоку ХДС/ХСС. Мерц уже запропонував поетапний підхід до постачання крилатих ракет Taurus в Україну. Спершу він висунув би ультиматум Володимиру Путіну з вимогою припинити обстріли цивільних об'єктів. У разі ігнорування, Мерц зняв би обмеження на використання вже наданого озброєння, а потім запропонував би постачати ракети Taurus.

Також "Коментарі" розповідали, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Росія має взяти участь у наступному Саміті миру щодо питання війни в Україні. Однак, за словами німецького лідера, Берлін не прийме мир, який буде диктуватися на умовах Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини