Головна Новини Світ Німеччина Стало відомо, яку заяву Шольц зробить у Китаї щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яку заяву Шольц зробить у Китаї щодо війни в Україні

Олаф Шольц у Пекіні висловить стурбованість підтримкою Китаєм Росії

12 квітня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого візиту до Китаю висловить стурбованість щодо підтримки Китаєм Росії та надмірних потужностей китайського виробництва. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Стало відомо, яку заяву Шольц зробить у Китаї щодо війни в Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ, посилаючись на заяви чиновників, зазначає, що Німеччина не прагне відокремитися від китайської економіки, але зниження ризиків є вкрай важливим. Вони також додали, що між Німеччиною та Китаєм були контакти щодо Ірану, де Пекін має вплив.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що міністр фінансів США Джанет Єллен завершила чотири дні переговорів у Китаї попередженням банкам та експортерам країни: якщо ви допоможете зміцнити військовий потенціал Росії, Вашингтон прийде за вами.

"Я наголосила, що компанії, у тому числі в КНР, не повинні надавати матеріальну підтримку війні Росії, і що вони зіткнуться зі значними наслідками, якщо вони це зроблять", — йдеться в заяві Єллен, підготовленій для виступу для прес-конференції в резиденції посла. США у Пекіні.

Зазначимо, лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін, з яким днями зустрічався глава російського МЗС Сергій Лавров, завив про "підтримку російського народу і шлях, який він обрав". При цьому США, які раніше висловили стурбованість китайськими вкладеннями в російську оборонно-промислову базу, визнали, що не мають доказів прямої військової допомоги Росії з боку КНР. Як китайська гра навколо російсько-української війни може продовжуватися далі? Що може вплинути на рішення Пекіна посилити чи послабити підтримку Москві? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини