Головна Новини Світ Німеччина Тепер ЄС ще уважніше відстежує ситуацію в Україні: що стало причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер ЄС ще уважніше відстежує ситуацію в Україні: що стало причиною

Глава МЗС Німеччини Бербок зробила нову заяву щодо України через війну в Ізраїлі

23 жовтня 2023, 12:35
Поділіться публікацією:

Через останні події в Ізраїлі Євросоюз ще більш уважно відстежує ситуацію в Україні. На це вплинула, зокрема, очевидна радість російського президента Володимира Путіна через те, що відбувається. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє "Welt".

Тепер ЄС ще уважніше відстежує ситуацію в Україні: що стало причиною

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Фото: з відкритих джерел

"Ми бачимо, що російський президент, звичайно, враховуючи ситуацію на Близькому Сході, точно радіє. Саме тому ми дивимося на Україну ще більш уважно, ніж ми це робили в минулому", — заявила глава МЗС Німеччини.

Анналена Бербок уточнила, зараз необхідно подбати, щоб Україна пройшла цю зиму якнайкраще захищеною. Тому, як додала глава МЗС ФРН, окрім гарячої теми кризи на Близькому Сході, міністри закордонних справ обговорять війну Росії проти України.

Водночас, інший таблоїд "Bild" повідомив дуже тривожну новину про те, що у бюджеті Німеччини на 2024 рік не можуть знайти понад 5 мільярдів євро на військову допомогу Україні. Міноборони ФРН поки що не знає, як вийти із ситуації і яке рішення знайти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває вже третій тиждень ескалації на Близькому Сході. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) після потужних ракетно-бомбових ударів по Сектору Газа, який контролює ХАМАС, який скоїв терористичну атаку 7 жовтня, що призвела до численних жертв і захоплення сотень заручників, поки не наважився на наземну операцію. А влада США, яка однозначно підтримує Ізраїль, вкотре дає зрозуміти, що напади бойовиків ХАМАС, пов'язані з прагненням зірвати потенційну нормалізацію відносин між Ізраїлем та Саудівською Аравією. Що можна сказати про близькосхідне загострення зараз? Які прогнози, як можуть діяти сторони конфлікту і ті, хто за ними стоїть, як це може вплинути на російсько-українську війну? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини