Головна Новини Світ Німеччина У МВС Німеччини розповіли, скільки німців воює на стороні Росії проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС Німеччини розповіли, скільки німців воює на стороні Росії проти України

Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини вказало кількість громадян їх країни, які беруть участь у війні в Україні.

30 липня 2023, 12:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецькі служби зареєстрували десятки громадян Німеччини, які їдуть у зону бойових дій в Україні. Частина з німців воює за Україну, тоді як деякі підтримують на фронті Росію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Welt.

У МВС Німеччини розповіли, скільки німців воює на стороні Росії проти України

Німецький солдат. Фото з відкритих джерел

Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини повідомило, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну щонайменше 39 осіб вирушило на український фронт для участі у бойових діях. Німецьке МВС вважає, що ці громадяни мають "відношення до екстремізму або політично мотивованих злочинів". З них 27 підтримують російський режим, однак 12 німців мають проукраїнське бачення.

Попри зафіксованих 12 громадян, які воюють за Україну, Федеральне міністерство внутрішніх справ вважає, що добровольців з Німеччини більше. Наприклад німецькі солдати є в Інтернаціональному легіоні України. Однак МВС має лише інформацію про тих людей, які можуть бути пов'язані з екстремістською діяльністю.

Мін'юст Німеччини зазначив, що участь у бойових діях в Україні німецьких громадян за Росію не буде каратись. Однак це не захищає німецьких громадян від можливості розслідування воєнних злочинів, якщо такі мали місце під час їх діяльності на війні в Україні. Таку політику Мін'юсту Німеччини критикує німецький депутат Родеріх Кізеветтер.

"Люди, які добровільно приєдналися до Росії для участі в нападі на Україну, повинні бути притягнуті до відповідальності після повернення до Німеччини", — заявив Кізеветтер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни ЄС розкритикували позицію Польщі та інших сусідів України.

Також "Коментарі" писали, що у Німеччині заявили, що помились щодо Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини