Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині оприлюднили секретний звіт, який мали відкритий через тридцять років
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині оприлюднили секретний звіт, який мали відкритий через тридцять років

Спочатку звіт планували опублікувати через 120 років, але дату змінили та обрали 2044 рік, однак документ потрапив в мережу вже у 2022.

7 листопада 2022, 15:45 comments1481
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Доповідь про роль німецького Управління захисту конституції Гессена щодо екстремістів з націонал-соціалістичного підпілля мала залишатися в таємниці протягом 22 років. Звіт нещодавно опублікував ZDF. Документи розкривають роботу гессенського офісу.

У Німеччині оприлюднили секретний звіт, який мали відкритий через тридцять років

Ян Бемерманн опублікував секретний звіт. Фото з відкритих джерел

Секретний файл мав бути під замком до 2134 року, тобто на 120 років, але термін скоротили до 30 років – 2044. Попри це, портал ZDF Яна Бемерманна та FragDenStaat опублікували секретні матеріали.

На початку нульових німецькі неонацисти вбили 10 людей — 9 було турецького походження та одна жертва грецького. Про це стало відомо тільки у 2011 році, коли Уве Бьонхардт та Уве Мундлос вчинили самогубство та опублікували відео з зізнанням своїх злочинів. Ця подія викликала кризу в політиці безпеки Німеччини.

З цієї причини тодішній міністр внутрішніх справ Борис Райн наказав підготувати відповідний звіт. Саме так у 2014 році з’явився документ на 250 сторінок про діяльність спецслужб та ультраправих організацій з 1992 по 2012 роки. Звіт повідомляє про значні порушення у роботі німецьких спецслужб.

"У файлах спецслужб панував хаос. Це насамперед те, про що свідчить звіт. І це само по собі скандал", — коментує ситуацію німецьке видання Der Spiegel.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина тисне на Швейцарію, адже та накладає вето на постачання зброї до України через свій нейтральний статус. 

Також "Коментарі" писали про канцлера Німеччини Олафа Шольца та його візит до Китаю, який піддався значній критиці з боку німецького суспільства та підприємців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини