Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині пояснили, чи арештують прем’єра Ізраїлю через ордер МКС
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині пояснили, чи арештують прем’єра Ізраїлю через ордер МКС

Якщо рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо Беньяміна Нетаньягу буде прийняте, то Німеччина зобов'язана буде арештувати прем’єра Ізраїлю.

22 травня 2024, 14:14
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прокурор МКС Карім Хан звернувся до Міжнародного кримінального суду за видачею ордера на арешт вищого керівництва Ізраїлю, а також лідерів ХАМАС. Така ситуація викликала критику в Ізраїлі, США та інших країнах. На резонансну подію відреагувала очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bild.

У Німеччині пояснили, чи арештують прем’єра Ізраїлю через ордер МКС

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу. Фото з відкритих джерел

Міністерка закордонних справ Анналена Бербок заявила, що країна буде дотримуватись рішень МКС, що означає арешт Нетаньягу, якщо він прибуде на територію Німеччини.

"Ми як уряд завжди підтримували Міжнародний кримінальний суд та його роботу. Відомство федерального канцлера та МЗС ясно дали це зрозуміти. Ми цінуємо незалежність судів. Це стосується всіх міжнародних судів. Ми не можемо обирати: сьогодні суд нам подобається, а завтра ні", — сказала Бербок.

Проте очільниця МЗС Німеччини зазначила, що рішення прокурора МКС здійснити запит одночасно щодо Ізраїлю та ХАМАС породили непорозуміння щодо ситуації.

"Одночасність висунення звинувачень породила помилкове враження, що тут мала місце рівність. Ми як федеральний уряд чітко виступаємо проти цього. Ми також ясно дали зрозуміти, як і всі попередні шість місяців, що Ізраїль має право та обов'язок захищати своїх громадян у рамках міжнародного права", — зазначила Бербок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що першою країною, яка оголосила про можливість арештувати Нетаньягу стала Норвегія.

Також "Коментарі" писали про реакцію Ізраїлю на рішення кількох країн, зокрема Норвегії та Ірландії, визнати Палестину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини