Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині зробили заяву про постачання газу з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині зробили заяву про постачання газу з РФ

У Німеччині заявили, що заповнять газові сховища до наступної зими без постачання з РФ

30 березня 2023, 17:07
Поділіться публікацією:

Німеччина має намір забезпечити майбутню зиму без постачання російського газу. Наразі газові сховища країни заповнені більш як на 64%. Про це пише портал "Коментарі", з посиланням на заяву глави Федерального мережевого агентства Клауса Мюллера.

У Німеччині зробили заяву про постачання газу з РФ

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що хороші погодні умови, а також запаси газу та економія допомогли ФРН добре пережити минулу зиму. Він також вважає, що Німеччині вдасться пережити таку. При цьому Мюллер закликає до пильності та подальшої економії.

"Зараз ми виходимо із зими із відносно повними запасами. Це допоможе заповнити сховища влітку без російського трубопровідного газу", — заявив Клаус Мюллер.

Відомо, що станом на 14 листопада 2022 року німецькі газосховища були заповнені на 100%, а до ранку 28 березня 2023 року — на 64,3%.

Варто зазначити, що надходження російського газу повністю припинилося після диверсій на "Північних потоках".                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — продаж російської нафти до Індії в 2022 році зріс у 22 рази. Країна стала найбільшим імпортером російського "чорного золота". Про це заявив віце-прем’єр РФ Олександр Новак. Раніше вважалося, що Китай став основним експортером російської нафти після того, як західні країни відмовилися купувати російські енергоресурси.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на тлі західних санкцій проти Росії, запроваджених після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, агресор втратив статус основного постачальника нафти до Євросоюзу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини