Головна Новини Світ Німеччина Удари по РФ: Шольц дав остаточну відповідь щодо передачі Taurus Києву
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари по РФ: Шольц дав остаточну відповідь щодо передачі Taurus Києву

Німеччина вже ухвалила остаточне рішення про постачання, і воно не зміниться

14 вересня 2024, 14:02 comments1434
Поділіться публікацією:

У Німеччині найближчим часом немає планів відправляти далекобійні ракети Taurus далекого радіусу дії в Україну. Дискусії вже скінчилися. Тож це остаточне рішення офіційного Берліна. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian, цитуючи заяву німецького канцлера Олафа Шольца на прес-конференції.

Удари по РФ: Шольц дав остаточну відповідь щодо передачі Taurus Києву

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Німеччина прийняла чітке рішення про те, що ми робитимемо і чого ми не робитимемо. Це рішення не зміниться", — заявив Олаф Шольц.

Варто зазначити, що Україна більше року активно порушувала питання про те, щоб Берлін все ж таки передав ракети Taurus ЗСУ. Тоді багато політиків, як в Україні, так і за кордоном висловлювали свою думку з цього приводу, багато хто з них говорив, що Берлін все ж таки передасть ракети. Потрібно просто небагато часу для остаточного вирішення. При цьому США та Великобританія, які передали Україні далекобійну зброю, активно обговорюють можливість дозволити Україні розширити удари на територію Росії.

У той же час міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що те, про що домовляються США та Великобританія, "залишається їхньою справою". В уряді Шольца заявили, що не проти ударів зброєю інших країн територією РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході значно почастішали дискусії щодо зняття заборони для ЗСУ використовувати далекобійні ракети, надані союзниками, для ударів по РФ. Якщо ж партнери України все ж таки підуть на цей крок, російський диктатор Володимир Путін може посилити свої погрози, зокрема провести перші за десятиліття ядерні випробування. Таким чином, Москва може знову показати, що готова підвищувати ставки у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини