Головна Новини Світ Німеччина Україна може програти у війні: від чого застерігають Шольца його однопартійці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може програти у війні: від чого застерігають Шольца його однопартійці

У партії Шольца не згодні з його підходом щодо підтримки України Німеччиною

19 серпня 2024, 12:52
Поділіться публікацією:

Голова комітету Бундестагу із закордонних справ, соціал-демократ Міхаель Рот розкритикував підхід коаліції, куди входить його власна партія, до подальшого фінансування допомоги Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", свою заяву Рот зробив в інтерв'ю газеті Funke Mediengruppe.

Україна може програти у війні: від чого застерігають Шольца його однопартійці

Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

Депутат назвав "роковим сигналом" з боку федерального уряду щодо України, "якщо у майбутніх федеральних бюджетах не буде заплановано подальших коштів на нову військову допомогу".

Рот зазначив, що українська армія вперше за багато місяців знову перейшла в наступ, і зараз країна потребує повної підтримки свого найважливішого військового союзника в Європі – Німеччині.                                                                                                                                                       

"При цьому дебати про майбутнє фінансування військової допомоги виглядають як завуальоване зняття відповідальності з Німеччини. Ми не можемо ставити нашу безпеку залежно від бюджетних обмежень", – зазначив він.

В урядовому проекті федерального бюджету на 2025 рік, схваленому кабінетом міністрів у липні, на допомогу Україні було виділено приблизно 4 млрд євро, і не очікується, що ця сума зміниться після досягнення нового бюджетного компромісу, узгодженого у п'ятницю.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині намагаються розхитати тему із вибухами "Північного потоку": хто просуває питання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Німеччина звинувачує Польщу через співпрацю з Україною: у Варшаві вимагають вибачення від Берліна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини