Головна Новини Світ Німеччина Вперше у Німеччині: Виробник танків Leopard випустить унікальний безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше у Німеччині: Виробник танків Leopard випустить унікальний безпілотник

Збройне підприємство розробляє нову концепцію бойових завдань з повітря. Це - перший випадок, коли озброєні безпілотники будуть створені в Німеччині

18 квітня 2023, 16:55
Поділіться публікацією:

Німецький концерн Rheinmetall, який добре відомий як виробник популярного танка Leopard, має намір представити новий концепт незвичайного військового дрону. Про це йдеться у повідомленні Welt, пишуть "Коментарі". Це буде унікальний безпілотник, який поєднує можливості двох типів літальних апаратів.

Вперше у Німеччині: Виробник танків Leopard випустить унікальний безпілотник

Rheinmetall дивує унікальною системою озброєння

"Ідея створення власного бойового БПЛА виникла у Rheinmetall після того, як у ході російської агресії ЗСУ успішно та масово почали використовувати звичайні дрони, які скидають гранати на танки та іншу техніку противника. Німецький концерн вирішив удосконалити цей метод і розробив схему, за якої з великого розвідувального дрона Luna NG вилітатимуть кілька маленьких камікадзе", — йдеться на шпальтах видання.

Розвідувальний БПЛА Luna NG, який планують модифікувати для запуску дронів-камікадзе, має розмах крил близько п'яти метрів і може перебувати у повітрі понад 12 годин, передаючи дані на відстань понад 100 км. У безпілотник, за твердженням інженерів компанії, можна встановити до восьми маленьких квадрокоптерів-камікадзе Hero R від ізраїльської компанії UVision.

"Така комбінація дозволяє об'єднати переваги обох типів дронів: Luna NG може забезпечити тривалу розвідку та підтримку, а Hero R – високу точність та ефективність ураження"6 – уточняють у виданні.

Поки що невідомо, хто купуватиме цю нову систему озброєння. Для Бундесверу питання використання бойових дронів було довгий час політично спірним. Тільки у 2021 році ухвалили рішення про закупівлю п'яти великих БПЛА Heron TP від ізраїльської компанії IAI, які будуть оснащені високоточними ракетами.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ВСУ разом з військами 13 країн беруть участь у навчаннях "Аврора 23" у Швеції.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про засідання Ставки. Головні теми засідання — забезпечення ЗСУ озброєнням та ситуація на передовій.

Читайте також на сайті "Коментарі" – у США вирішили утилізувати атомний авіаносець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини