Головна Новини Світ Німеччина Вступ України в НАТО в "недалекому майбутньому": Шольц зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ України в НАТО в "недалекому майбутньому": Шольц зробив заяву

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що Україна не вступить до НАТО в "недалекому майбутньому"

22 травня 2023, 14:27
Поділіться публікацією:

Дуже невеликі шанси на те, що в "оглядному майбутньому" Україна стане повноцінним членом НАТО. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Welt" зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Вступ України в НАТО в "недалекому майбутньому": Шольц зробив заяву

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олафу Шольцу поставили пряме запитання, чи підтримав би він теоретично членство України в НАТО після закінчення війни?

"У Бухаресті в 2008 році НАТО ухвалила рішення, які сформулювали довгострокову перспективу. Всім зрозуміло, що в найближчому майбутньому цього (Ред. – вступ України до НАТО) не відбудеться", — відповів канцлер ФРН.

До того ж Шольц додав, що за умов вступу до НАТО є цілий спектр умов, які, як вважає лідер Німеччини, Україна поки що не може реалізувати.

Крім того, німецький канцлер вважає, що в майбутньому порушуватиметься питання про гарантії безпеки для України та про те, наскільки Київ самостійно зможе забезпечувати себе зброєю. Але сьогодні порушувати це питання надто передчасно.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський закликав НАТО ухвалити "позитивне політичне рішення" про членство України в Альянсі на саміті у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. У свою чергу генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що немає сенсу говорити про вступ України до Альянсу, поки наша країна не перемогла у війні проти Росії. А за інформацією The Washington Post, серед країн блоку активізувалися дискусії щодо конкретних перспектив членства України у НАТО. Як оцінюєте те, що відбувається в "танцях" навколо євроатлантичних перспектив України в НАТО, які могли бути реалізовані ще 2008-го? Які очікування від липневого саміту? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – підсумки саміту G7: що стало ключовим – на яку допомогу може розраховувати Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини