Головна Новини Світ Німеччина Втома від підтримки України: у МЗС Німеччини зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Втома від підтримки України: у МЗС Німеччини зробили заяву

У МЗС Німеччини вважають, що у німецькому суспільстві немає втоми від підтримки України

26 вересня 2023, 09:00 comments2185
Поділіться публікацією:

Час від часу в європейських країнах, які підтримують Україну у її відбитті російської агресії, порушують питання втоми від підтримки українського народу. Ця тема є актуальною і для Німеччини, яка є лідером у Європі з підтримки України, як військовим шляхом, так і фінансово. Тим не менш, у німецькому суспільстві, незважаючи на економічні труднощі, не відчувається внутрішньої втоми від підтримки України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" зробила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Втома від підтримки України: у МЗС Німеччини зробили заяву

Анналена Бербок. Фото: з відкритих джерел

При цьому міністр визнала, що Німеччина, як і інші країни, зіткнулася з високою інфляцією, а з огляду на те, що німецька економіка була дуже залежною від російських енергоресурсів, нинішня ситуація досить жорстко б'є по економіці.

Анналена Бербок наголосила, що німецькому уряду потрібно постійно комунікувати з людьми, пояснюючи їм, чому підтримка України продовжується, чому важливо підтримувати Україну й надалі. При цьому уряд наголошує на соціальних програмах, підтримуючи тих людей, які зіткнулися з проблемами.

"Ми – демократична країна, тож кожен має свій власний погляд на речі у світі. Але від початку переважна більшість німців, європейців цілком розуміли, що на їхньому (ред. – українців) місці могли б бути ми", – зазначила міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — попри постійні прохання з боку Києва Україна ще не скоро отримає німецькі ракети Taurus. Проблемами для передачі Німеччиною далекобійних ракет Taurus Києву є тривале навчання українських військових, а також фахівці, які мають програмувати цілі ракет.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Німеччина відреагувала на пропозицію Зеленського виключити РФ із Ради безпеки ООН.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини