Головна Новини Світ Німеччина Яку помилку зробив Путін: про що свідчить злив розмови німецьких офіцерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку помилку зробив Путін: про що свідчить злив розмови німецьких офіцерів

Німецькі офіцери на записі обговорюють завдання ударів ракетами Taurus по Кримському мосту

5 березня 2024, 23:11
Поділіться публікацією:

Оприлюднивши запис розмови німецьких офіцерів, російський диктатор Володимир Путін порушив важливе правило шпигунства про приховування своїх джерел інформації, вважає військовий експерт Іван Ступак.

Яку помилку зробив Путін: про що свідчить злив розмови німецьких офіцерів

Офіцери розмовляли про можливе застосування ракет Taurus. Фото з відкритих джерел

"Росіяни злили в мережу фрагмент розмови групи німецьких офіцерів, які розмірковували над можливістю ракет Taurus знищити або принаймні пошкодити Кримський міст. Запис опублікувала королева російської пропаганди Маргарита Симонян. Вона отримала запис від першого заступника голови АП РФ Олексія Громова. З великою долею ймовірності, Путін особисто слухав цю розмову і дав пряму вказівку злити запис у мережу. Для Путіна було настільки важливо отримати хоч якісь докази підтвердження своєї хворої уяви про участь у війні НАТО, що він, нехтуючи золотим правилом шпигунства ніколи не спалювати свої джерела інформації, викинув в мережу запис", — розповів Іван Ступак.

Військовий експерт нагадав, що коли під час Другої світової війни британці та поляки розкрили код німецької шифрувальної системи Enigma, то британський уряд робив все можливе, щоб замаскувати свою обізнаність про плани німців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Чехія законтрактувала для ЗСУ першу партію снарядів, які вже за кілька тижнів можуть доставити в Україну, повідомив гендиректор з питань оборонної політики Ян Іреш. Він не розкрив інформацію про те, які саме європейські країни є учасниками відповідної ініціативи Чехії. Ян Іреш також не розповів, в якій країні будуть закуплені боєприпаси.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що без американської допомоги Росія отримає стратегічну перевагу над Україною, що може закінчитися трагедією, заявив колишній головнокомандувач Збройних сил США Марк Міллі. Він закликав членів Республіканської партії розблокувати допомогу Україні. Інакше, за його словами, світовий порядок, заснований на принципах демократії, може отримати "смертельний удар". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини