Головна Новини Світ Німеччина З допомогою України від Німеччини вже є проблеми: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

З допомогою України від Німеччини вже є проблеми: у чому причина

За інформацією ЗМІ, Німеччина затягує затвердження бюджету на 2024 рік, під питанням допомоги Україні

23 листопада 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

Коаліція канцлера Німеччини Олафа Шольца відклала на невизначений термін переговори щодо бюджету на 2024 рік. Під питанням допомога для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

З допомогою України від Німеччини вже є проблеми: у чому причина

Україна – Німеччина. Фото з відкритих джерел

"Затримка переговорів, які були заплановані в парламенті на четвер, підкреслила проблему, що стоїть перед урядом після того, як Конституційний суд заблокував переведення невикористаних пандемічних коштів на зелені інвестиції та підтримку промисловості", — йдеться у матеріалі.

Це викликало попередження про те, що зростання і без того хиткої економіки Німеччини може сповільнитися наступного року і що проекти та субсидії, спрямовані на підтримку конкурентоспроможності її промисловості, тепер опинилися під загрозою.

Виступаючи на прес-конференції, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що пропонований бюджет тепер обговорюватиметься в парламенті терміново, але при цьому у всіх буде час для ретельної перевірки.

Затягування з ухваленням бюджету посилило невизначеність щодо витрат у всіх сферах німецької економіки. Значно зріс ризик, що бюджет на 2024 рік може бути не ухвалено до кінця року.

Уряд вже заморозив більшість нових зобов'язань щодо витрат і заблокував витрати з Фонду економічної стабілізації у розмірі 200 мільярдів євро на цей рік.

Майже кожна стаття видатків, яка ще не була офіційно схвалена, перебуває під питанням. Серед невизначеностей – допомога Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Україна планувала отримати від Німеччини сотню САУ PzH 2000: чому домовленості зірвалися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони Німеччини розповів, як ЄС прорахувався із обіцянкою про допомогу Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини