Головна Новини Світ Великобританія Борис Джонсон проти Ріші Сунака: битва за лідерство у Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Борис Джонсон проти Ріші Сунака: битва за лідерство у Великобританії

Раніше союзники, а тепер вороги, які б’ються за крісло прем’єр-міністра.

23 жовтня 2022, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Борис Джонсон та Ріші Сунак обоє є членами Консервативної партії Британії, разом підтримували Брекзит, боролись проти пандемії коронавірусу, а тепер один проти одного бояться за посаду прем'єр-міністра Великої Британії. Про стосунки, боротьбу та настрої обох кандидатів пише політичний портал Politico.

Борис Джонсон проти Ріші Сунака: битва за лідерство у Великобританії

Борис Джонсон проти Ріші Сунака. Фото Ден Кітвуд

Після оголошення заяви про відставку Ліз Трасс з посади прем’єр-міністра Великобританії за лідерство в країні почали змагатись Борис Джонсон та Ріші Сунак. Що вже отримали по 100 голосів та візьмуть участь у виборах на посаду прем’єр-міністра, які пройдуть у стислі терміни. Наразі Лідерство залишається за Ріші Сунаком.

За інформацією Politico обоє політиків мали добрі стосунки та сміливо боролись проти наслідків пандемії, але з часом Джонсон та Сунак усе більш розділялись в поглядах стосовно податків і витрат. Сунак виступає за традиційну політику витрат, тоді як Борис Джонсон наполягав на збільшені запозичень і розходів.

"Між прем’єр-міністром і Ріші деякий час зростала напруга", — повідомляв один з членів Консервативної партії.

Пізніше Сунак одним з перших пішов у відставку, що спровокувало інших на подібний крок. Внаслідок таких дій Борис Джонсон був змушений залишити посаду прем’єр-міністра. Politico стверджує, що Сунак не попередив Джонсона про свою відставку.

Наразі міністр оборони Бен Воллес, що підтримує Україну зняв свою кандидатуру на користь Джонсона. Також існує багато прихильників Бориса серед тих, хто вважає, що Борис був незаконно усунутий кілька місяців тому зі свої посади. Але вдруге партію консерваторів ніхто не очолював уже понад 100 років.

Після відставки Трасс помірковані консерватори та ті, яким набридли вибрики Джонсона одразу висловили підтримку Сунаку. Також Ріші Сунака хвалять за розуміння економіки та наполегливу працю його колеги. Але також Сунака критикують за погану політичну компанію, яку він провів кілька місяців тому проти Ліз Трасс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал у який потрапила Ліз Трасс.

Також "Коментарі" писали про те, що Джонсон знову зможе очолити уряд Сполученого Королівства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини