Головна Новини Світ Великобританія Ліз Трасс йде: чому прем'єром Британії знову може стати Джонсон – що це означає для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ліз Трасс йде: чому прем'єром Британії знову може стати Джонсон – що це означає для України

Члени Консервативної партії знову вибиратимуть із двох кандидатів одного переможця, який стане лідером партії та новим прем'єром

20 жовтня 2022, 17:58 comments4336
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс, яка 6 вересня обійняла цю посадузаявила у четвер, 20 жовтня, про відставкуВона залишатиметься на посаді прем'єр-міністра, доки не оберуть нового главу уряду. Що означає така швидка зміна прем'єрів: у липні пішов Джонсонтепер йде Трасс? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Ліз Трасс йде: чому прем'єром Британії знову може стати Джонсон – що це означає для України

Ліз Трас. Фото: з відкритих джерел

Швидше за все, незабаром ми побачимо тріумфальне повернення Джонсона на Даунінг-стріт

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко впевнений, що відставку Ліз Трасс було заплановано з самого початку.

"Поставити Ліз Трасс прем'єр-міністром Великобританії – те саме, що, наприклад, Мар'яну Безуглу – прем'єр-міністром України. Із самого початку це була гра Бориса Джонсона. Ви хочете побачити Британію без Джонсона? Подивіться, насолодьтеся і покличте Джонсона назад у прем'єри". Швидше за все, ми невдовзі побачимо тріумфальне повернення Джонсона на Даунінг-стріт, 10. А це означає, що війна в Україні, головним бенефіціаром якої був і залишається Джонсон, триватиме і навіть загостриться", – прогнозує експерт.

Костянтин Бондаренко зізнався, що Ліз Трасс нагадує йому таку постать із британської історії, як Джейн Грей – "королева дев'яти днів", яку використовували наосліп у політичних інтригах, підставили і потім обезголовили. Адже вона, зазначає експерт, щиро вірила, що покликана керувати країною.

Хто б не став новим прем'єром Великобританії, підтримка України з боку Корони посилюватиметься

Голова Інституту публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ), політичний консультант Сергій Биков зазначає:

"Прем'єрство Ліз Трасс стало найкоротшим за майже дві сотні років. Справа в тому, що вона не втримала влади і не продемонструвала мужності. За це і поплатилася посадою.

Ключову роль у цьому, на думку експерта, відіграв новопризначений міністр фінансів Великобританії Джеремі Хант, який у понеділок оголосив про відміну податкової реформи, тим самим фактично перекреслив програму Ліз Трасс і не залишив нікому причин залишати її на посаді.

"Хто б не став новим прем'єром Великобританії, підтримка України з боку Корони посилюватиметься, – упевнений Сергій Биков. – Криза пов'язана з внутрішніми процесами значно більшою мірою, ніж із зовнішніми. Вже ходять розмови про те, що Торі можуть втратити владу, яку тримають 12 років, але навіть у цьому випадку підтримка України не постраждає. Обидві провідні партії Великобританії (консерватори та лейбористи), весь британський народ чудово розуміють, за що вони борються пліч-о-пліч з Україною і заради чого Великобританія бере ключову роль у підтримці нашої країни".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц заявив, що Путін припустився чергової помилки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vasjad

21 жовтня 2022, 19:18

А фунт не падает, И Британия есть. Это в РФ не будет Пуоера - не станет ничего.


Новини