Головна Новини Світ Великобританія Принц Вільям сьогодні здійснив заради України таємну поїздку до Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Принц Вільям сьогодні здійснив заради України таємну поїздку до Польщі

Запланований візит покликаний продемонструвати солідарність з військовими, які підтримують Україну. Це також посилає серйозний сигнал Росії на тому тижні, коли президент Китаю відвідав Кремль

22 березня 2023, 22:42
Поділіться публікацією:

Хоча члени королівської родини не можуть безпосередньо брати участь у політиці, їх "м’яка сила" має значний вплив, пишуть "Коментарі" розповідаючи про таємний візит до польських і британських військ біля кордону з Україною Принца Вільяма. Візит довелося тримати в таємниці з міркувань безпеки, поки старший член королівської родини не покине військову базу Жешув, яка розташована в 60 милях від кордону з Україною.

Принц Вільям сьогодні здійснив заради України таємну поїздку до Польщі

Принц відвідав військові бази, всього в 60 милях від кордону з Україною

"Сьогодні вдень я поїхав до Польщі, щоб зустрітися з британськими та польськими військами, де я почув про їхню надзвичайну роботу на підтримку України. Моє звернення до них від імені всіх нас, дякую", — написав у себе на сторінці в Twitter Вільям.

Принц Уельський зустрівся з міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком і військовослужбовцями територіальних сил оборони Польщі. Також мав розмову з британськими солдатами, дислокованими в цьому регіоні, і поцікавився їхнім досвідом роботи в Польщі та підтримки України. А ще - дізнатися про допомгу, яку вони надають Україні, високо оцінивши їхню "пристрасть" і "рішучість захищати наші спільні свободи".

Принц Вільям планує також відвідати ще Варшаву і центр розміщення, який допомагає українським сім'ям, що втекли від війни. Відображаючи гуманітарну відповідь країни, він писав про "надихаючу гуманність", яку пропонують поляки.

"Ви відкрили свої серця так само як і свої домівки", — сказав він.

До слова, місто Жешув стало логістичними воротами в Україну, куди надходить більшість західної зброї, перш ніж відправлятися через кордон в Україну. Мільярди фунтів зброї та боєприпасів пройшли через центр під керівництвом США з початку російського вторгнення.

Як писали "Коментарі", Володимир Зеленський 8 лютого 2023 відвідав Великобританію, де зустрівся з прем'єр-міністром Ріші Сунаком та українськими військовими. Це був перший візит до Сполученого Королівства після російського вторгнення в його країну.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що Велика Британія виділить цьогоріч Україні 2,3 млрд фунтів.

Читайте також на сайті "Коментарі" — Франція та Британія домовляються про розробку високоточної зброї для захисту від Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини