Головна Новини Світ Великобританія Російський винищувач Су-27 випустив ракету по британському літаку Boeing RC-135
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський винищувач Су-27 випустив ракету по британському літаку Boeing RC-135

Росіяни могли завдати ушкоджень британській техніці, яка літала над Чорним морем.

20 жовтня 2022, 17:53 comments3386
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес повідомив Палаті громад, що російський винищувач Су-27 випустив ракету в бік літака-розвідника Boeing RC-135. Інцидент відбувся в міжнародній зоні акваторії Чорного моря.

Російський винищувач Су-27 випустив ракету по британському літаку Boeing RC-135

Boeing RC-135. Фото з відкритих джерел

Міністр оборони повідомив, що 29 вересня британський літак, який займається радіоелектронною розвідкою потрапив під вогонь одного з російських винищувачів Су-27, які попередньо відстежували політ Boeing RC-135 впродовж 1,5 години.

Бен Воллес вважає, що це потенційно небезпечний інцидент, але радий, що вдалось уникнути серйозних наслідків.

Наразі Британія тимчасово призупинила польоти, а міністр оборони Бен Воллес відправив листа російському колезі Сергію Шойгу про стурбованість такими діями РФ, адже дослідницький літак летів по відомому раніше маршруту та не мав озброєння.

Відповідь була отримана Воллесом 10 жовтня. Росіяни повідомляють, що випуск ракети відбувся через технічні несправності.

Ми не сприймаємо це як навмисну ​​ескалацію з боку росіян, — сказав Воллес.

Boeing RC-135 – це літак, який відстежує радіолокаційні сигнали від інших систем. Окрім того, ця техніка здатна оцінювати атмосферу на радіоактивність.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 10 тис. українських солдатів завершили свої навчання в Сполученому Королівстві і тепер повертаються в Україну. Це вже друга група українських військових закінчила навчання у

Також "Коментарі" писали про можливого наступника Володимира Путіна. Колишній голова британської розвідки вважає, що він може бути ще більш радикально правим ніж Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vasjad

21 жовтня 2022, 19:20

Да хоть 100 ржавых ракет выпустил. Российские Су умеют только в дома в Ейске попадать тараном! И то с полным боекомплектом - чтобы наверняка дом снести! Гастеллы боевые!

анатолій

20 жовтня 2022, 19:17

Ого !!!!! То скільки ж років цим літакам якщо вони в 70-і роки вже були на озброєнні ....Служив в радіотехнічних військах...

Микки

20 жовтня 2022, 17:19

Как и всегда...орки включили дурачка и несут очередную пургу. Адоверчивіе,разполневшие на шикарніх харчах капиталисті как и всегда верят и проявляют озабоченную озабоченность. Машут пальчиками - ну - ну.... всячески осуждают ,легонько хлопают путна по попке во избежаніе ескалаціі. А Украінцев пущай расстрелівают ракетами.....


Новини