Головна Новини Світ Великобританія Стало відомо, коли і як пройдуть похорони принца Філіпа
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли і як пройдуть похорони принца Філіпа

У Великобританії вже склали детальний план похорону чоловіка королеви

10 квітня 2021, 23:04
Поділіться публікацією:

Британського принца Філіпа, чоловіка королеви Єлизавети II, який помер в п'ятницю у віці 99 років, проведуть в останній путь під час церемоніального похорону в суботу, 17 квітня, без будь-якого публічного доступу або публічної процесії, повідомив Букінгемський палац. Про це пише Reuters.

Стало відомо, коли і як пройдуть похорони принца Філіпа

Коли і як пройдуть похорони принца Філіпа

Похорони відбудуться в каплиці Святого Георгія в Віндзорському замку о 15:00 за місцевим часом 17 квітня. Не буде ніякого суспільного доступу, ніяких публічних процесій, і похорони будуть проходити виключно на території Віндзорського замку.

Королева схвалила ці плани.

Зараз Філіп покоїться в Приватній каплиці Віндзорського замку. 17 квітня труну перенесуть від парадного входу до каплиці Святого Георгія для відспівування.

Служба почнеться з національної хвилини мовчання. Конгрегація буде дотримуватися національних керівних принципів на тлі COVID-19. Після закінчення служби Філіп буде похований у Королівському склепі в каплиці Святого Георгія.

Похорон транслюватиметься у прямому ефірі. До кінця дня в суботу, 17 квітня, буде оголошений національний траур. Королівська родина буде дотримуватися двотижневого королівського трауру.

Принц Чарльз та інші члени королівської сім'ї візьмуть участь у пішій ході за труною Філіпа. Королева не піде в процесії.

Принц Гаррі планує бути присутнім на похоронах.

Список гостей на похорон буде обмежений 30 особами відповідно до урядових вказівок, учасники будуть носити маски.

Детальний план церемонії похорону принца Філіпа

У день похорону труна, покрита штандартом принца Філіпа, вінком, морським кашкетом і шпагою та супроводжувана деканом Віндзора і лордом-камергером, буде перенесена до парадного входу Віндзорського замку групою носіїв з роти королеви, 1-го батальйону гренадерської гвардії.

У чотирикутнику Віндзорського замку вишикуються представницькі загони, набрані з особливих військових зв'язків Філіпа, таких як Королівський флот, королівська морська піхота, гренадерська гвардія, Королівські гвинтівки Гуркха, Розвідувальний корпус і горяни.

Піша гвардія і Домашня кавалерія вишикуються по периметру чотирикутника.

Труна покине Парадний вхід Віндзорського замку о 14:45 за місцевим часом в спеціально модифікованому Land Rover, який допомагав проектувати принц Філіп.

Очолить ходу оркестр гренадерської гвардії, полковником якої герцог Единбурзький був 42 роки. З боків Land Rover стоятимуть носії з Королівської морської піхоти, полків, корпусів і авіабаз.

Труна прибуде до підніжжя Західних сходів каплиці Святого Георгія о 14:53 році в супроводі Почесної варти та Оркестру з гвинтівок. У подковообразному монастирі розмістяться радники з питань оборони Співдружності з Канади, Австралії, Нової Зеландії та Тринідаду і Тобаго.

За Західним щаблями каплиці Святого Георгія вишикується спішений загін Домашньої кавалерії. Королівська військово-морська трубна партія протрубить "Still", як тільки Land Rover виявиться біля підніжжя Західної сходи.

Труну поставлять на загальнонаціональну хвилину мовчання о 15:00 за місцевим часом.

"Знаки відмінності" герцога Единбурзького — медалі та ордени, вручені Філіпу, його фельдмаршальський жезл і крила Королівських ВПС, а також відзнаки Данії та Греції — будуть розміщені на подушках на вівтарі в каплиці Святого Георгія.

Нагадаємо, британська королівська сім'я занурилася в кризу після того, як принц Гаррі та Меган Маркл розповіли про расизм в інтерв'ю Опрі Уїнфрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини