Головна Новини Світ Великобританія У Британії дали відповідь, коли розпочнуться навчання для українських пілотів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії дали відповідь, коли розпочнуться навчання для українських пілотів

У Британії заявили, що вже цієї весни можуть розпочатися навчання для українських пілотів

8 лютого 2023, 18:02
Поділіться публікацією:

Військові інструктори Британії розраховують розпочати навчання для першої групи українських пілотів уже цієї весни. Про це пише портал "Коментарі", з посиланням на The Guardian.

У Британії дали відповідь, коли розпочнуться навчання для українських пілотів

Винищувач. Фото: з відкритих джерел

За інформацією офіційного представника прем'єр-міністра Британії, країна не хоче гаяти час, тому навчання українських пілотів має розпочатися якнайшвидше. Він наголосив, що британські літаки є "складними одиницями військової техніки".

"Ми вважаємо правильним надати як короткострокове обладнання, наприклад танки Challenger, додаткові гармати, засоби більшої дальності, які можуть допомогти виграти війну зараз, але також дивитися на середньо-довгу перспективу, щоб гарантувати, що Україна використовує всі можливості", — зазначив він. .

Читайте також на порталі "Коментарі" нові заяви Байдена про Україну: про що вони говорять – кому адресовані.

Також видання "Коментарі" повідомляло – перемога над Росією має бути цього року: прем’єр Великобританії Ріші Сунак дав стійку обіцянку українцям.

Раніше "Коментарі" писали — Кремль посилює свій вплив в Африці, щоб відкрити другий фронт проти Заходу, повідомляє Financial Times. Особливо помітний вплив РФ у Центральноафриканській республіці (ЦАР), де російська присутність проявляється у стані 1 500 бійців ПВК "Вагнер", видобутку золота та алмазів, виробництві горілки, охороні президента (фактично заручника). Крім того, Кремль налагодив добрі стосунки з адміністрацією Судану. За даними Мінфіну США, російські компанії заробляють на незаконному експорті видобутого в цій африканській країні золота, зокрема, фінансуючи війну проти України. Чи насправді РФ настільки сильна в Африці? Як послабити її позиції там – та зміцнити українські, західні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини