Головна Новини Світ Італія На Сицилії вулкан Етна підняв 9-кілометровий стовп попелу
commentss НОВИНИ Всі новини

На Сицилії вулкан Етна підняв 9-кілометровий стовп попелу

В регіоні почали діяти обмеження на польоти

22 вересня 2021, 11:33
Поділіться публікацією:

Вулкан Етна на Сицилії викинув в небо величезний стовп попелу, повідомляє італійський Інститут геофізики і вулканології.

На Сицилії вулкан Етна підняв 9-кілометровий стовп попелу

вулкан Етна, фото Twitter

Висота викинутого попелу досягла дев'ять кілометрів. Викид стався з південно-східного кратера. Разом з цим спостерігався і викид лави. Інститут геофізики і вулканології зробив "червоне попередження" для польотів в цьому регіоні. Однак, найближчий аеропорт розташований недалеко від вулкана, свою роботу не припиняв.

Вчені відзначають зростання активності вулкана. Останній раз викид попелу досягав 4,5 кілометра висоти. Але фахівці заспокоюють людей, що поки небезпеки немає. За останній рік, вулкан Етна вивергався двічі — в лютому і липні.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про виверження вулкана на Канарах. 19 вересня на острові Ла-Пальма сталося виверження вулкана під назвою Кумбре-Велья. Відзначається, що в останній раз цей вулкан прокидався півсторіччя тому. Потужні потоки розпеченої вулканічної маси перетворюють воду в Канарських басейнах в окріп. Вони рухаються в напрямку кількох невеликих сіл. Влада була вимушена провести евакуацію. Свої будинки покинули більше тисячі громадян в чотирьох населених пунктах. Лава вже знищила сотню житлових будинків. Евакуацію допомагали проводити військові. За даними фахівців, за минулий тиждень було зафіксовано понад 20 тисяч підземних поштовхів максимальної магнітудою 3,8 бала в місці, де розташовується вулкан.

Також один з вулканів прокинувся на сході Росії під назвою Ебеко. Стовп попелу піднявся майже на чотири кілометри у висоту. Як пишуть місцеві ЗМІ, через активність вулкана в місті Північно-Курильськ затряслися будинки. За словами одного з місцевих жителів, вибух був настільки потужний, що в квартирах почали деренчати вікна і стіни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://twitter.com/UAFGI
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини