Головна Новини Світ НАТО Буданов озвучив песимістичний прогноз щодо майбутнього саміту НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов озвучив песимістичний прогноз щодо майбутнього саміту НАТО

Глава української розвідки Кирило Буданов вважає, що саміт НАТО не виправдає очікувань українців

6 липня 2023, 09:44
Поділіться публікацією:

Саміт НАТО у Вільнюсі, довкола якого стільки галасу, навряд чи виправдає очікування громадян України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю виданню "The Times" зробив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Буданов озвучив песимістичний прогноз щодо майбутнього саміту НАТО

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

Глава української розвідки висловив свою особисту думку, що Україна так і не отримає офіційного запрошення до Альянсу на саміті.

"Мені досить важко віддати належне саміту НАТО з дуже простої причини: очікування нашого суспільства не буде задоволено", — зазначив Буданов.

Керівник ГУР заявив, що на саміті буде "оголошено деякі слова, але нічого більше".

"Я цілком упевнений, що будуть говорити: я бачив чернетки промов", — заявив головний український розвідник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим ближче саміт НАТО, який пройде у Вільнюсі 11-12 липня, тим більше від української влади різноманітних заяв із цього приводу. У черговому інтерв'ю телеканалу CNN президент України Володимир Зеленський закликав голову Білого дому Джо Байдена вже зараз офіційно запросити нашу країну до НАТО. Наголосивши, що розуміє – власне вступ стане можливим лише після закінчення повномасштабної російсько-української війни. А у вечірньому зверненні 3 липня Зеленський наголосив, що убезпечити Європу від будь-яких агресій можна лише разом з Україною – і лише разом з Україною в НАТО. Саме тому, вважає він, має бути досягнуто визначеності щодо цієї самої безпеки та нашого майбутнього в Альянсі. Експерти продовжують аналізувати для видання "Коментарі" український натиск у ракурсі євроатлантичної інтеграції, а також – що саме ми можемо здобути на вільнюському саміті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Байдена озвучили позицію США щодо членства України в НАТО, знову згадавши реформи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини