Головна Новини Світ НАТО Прем’єрка Естонії назвала механізм, який врятує Україну від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єрка Естонії назвала механізм, який врятує Україну від війни

Кая Каллас вважає, що для НАТО небезпечні сірі зони подібні до України, куди може напасти Росія.

11 липня 2024, 08:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єрка Естонії Кая Каллас вважає, що Росія напала на Україну, адже та не була захищена членством в НАТО. За словами Каллас, Путін не нападає на інші країни, які долучились до оборонного альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію "Інтерфакс-Україна".

Прем’єрка Естонії назвала механізм, який врятує Україну від війни

Прем'єрка Естонії Кая Каллас. Фото з відкритих джерел

Кая Каллас виступила під час панельній дискусії на NATO Public Forum, де відбувається саміт НАТО у Вашингтоні. Прем’єрка Естонії впевнена, що російський диктатор Володимир Путін не атакує країни НАТО, а напав на Україну через відсутність колективної оборони, яку надає Альянс.

"Причина, через яку в нас немає війни в країнах НАТО, полягає в тому, що Росія не вступає в цю боротьбу. Україна веде цю війну тому, що вона перебуває в сірій зоні. Вони не перебувають під парасолькою НАТО", — сказала Каллас.

За її словами, членство України в НАТО могло б розв'язувати питання майбутніх воєн та агресій збоку Росії.

"Я переконана, що Україні потрібно буде стати членом НАТО, якщо ми хочемо позбутися конфліктів і сірих зон", — наголосила Каллас.

Крім того, Каллас додала, що відповідь НАТО на російську агресію проти України показує, чи "заслуговує НАТО на довіру, чи ні, чи діє Альянс як стримувальний фактор для Росії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс розповів, що російський диктатор Володимир Путін відправив на саміт НАТО "дуже страшну і криваву листівку".

Також "Коментарі" писали, що через дії Росії одна з країн НАТО може оголосити про активацію п'ятої статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини