Головна Новини Світ НАТО Дві країни проти запрошення України до НАТО: ЗМІ назвали їх
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни проти запрошення України до НАТО: ЗМІ назвали їх

Два найбільші донори військової та економічної допомоги Україні проти її вступу до НАТО під час війни з Росією.

31 січня 2024, 14:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна та її найбільш рішучі прихильники у НАТО сподіваються, що на саміті НАТО у Вашингтоні Україна отримає запрошення до альянсу. Однак два важливі партнери України проти цього. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Foreign Policy.

Дві країни проти запрошення України до НАТО: ЗМІ назвали їх

США та Німеччина проти вступу України до НАТО. Фото з відкритих джерел

Десятки нинішніх та колишніх посадовців розповіли Foreign Policy, що зусилля України та її союзників отримати запрошення розбиваються об опір США та Німеччини. Обидві країни виступають проти того, щоб почати процес прийняття України до НАТО під час війни з Росією.

"США та Німеччина є головними донорами військової та економічної допомоги Україні. Офіційні особи в обох країнах наполягають на тому, що Україна повинна врешті-решт приєднатися до НАТО, але зараз не час починати цей процес", — описує позицію США та Німеччини Foreign Policy.

Разом з тим, обидві країни пропонують більше зосередитись на продовженні поставок зброї для України, щоб українська армія могла чим протистояти Росії у найближчій перспективі.

Своєю чергою прихильники запрошення, які переважно є країнами зі Східної Європи, зокрема Польща та країни Балтії, вказують, що розширення членства України в НАТО може стати найефективнішим та найменш затратним способом зупинити російську агресію як в Україні так і її поширення в Європі.

"Україна в НАТО могла б завдати смертельного удару неоімперіалістичним амбіціям Путіна анексувати Україну та, можливо, ще більше зазіхати на європейські території. Лише членство України в НАТО, вважають деякі чиновники, нарешті переконає Росію пригальмувати своє вторгнення та припинити війну", — пояснюють прихильники запрошення України до НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО розповіли, як недооцінили Росію у війні.

Також "Коментарі" писали, що російський пропагандист істерично заявив, що НАТО хоче знищити Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини