Головна Новини Світ НАТО Генсек НАТО висловився про наступ РФ на Харків
commentss НОВИНИ Всі новини

Генсек НАТО висловився про наступ РФ на Харків

У НАТО впевнені, що Україна може перемогти

1 червня 2024, 11:52 comments3460
Поділіться публікацією:

Країна-агресор не спромоглася зробити жодного великого прориву під час наступу на Харківському напрямку. У НАТО оптимістично налаштовані щодо того, що Україна може перемогти. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, інформує "Радіо Свобода".

Генсек НАТО висловився про наступ РФ на Харків

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек НАТО зазначив, що він залишився задоволеним зустріччю з міністрами закордонних справ країн-союзників.

За словами Столтенберга, ця зустріч надала йому більшої впевненості в тому, що союзники НАТО готові надати підтримку Україні, щоб вона перемогла і зупинила російських загарбників.

"Війни за своєю природою непередбачувані. Але те, що ми бачили зараз, полягає в тому, що Росія не змогла зробити жодного великого прориву", — сказав Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання, чи витримає Харків російський літній наступ.

За його словами, сили Росії досягли незначних територіальних здобутків, але заплатили дуже високу ціну.

"А зараз зброя та боєприпаси надходять від союзників по НАТО. Тому я впевнений, що Україна може перемогти", — додав Єнс Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єнс Столтенберг заявив, що складна ситуація на фронті в Україні викликана тим, що союзники з НАТО не виконали своїх обіцянок і не поставили Києву необхідне озброєння.

Генсек НАТО зазначив, що українці за військової підтримки союзників по НАТО звільнили 50% своєї території. Києву вдалося потопити багато російських кораблів у Чорному морі, відкрити коридор для експорту зерна та інших товарів, а також завдати тяжких втрат російським військам вторгнення.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ми пов’язуємо одну руку українським військовим: Столтенберг емоційно звернувся до союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини