Головна Новини Світ НАТО Країна член НАТО відповіла Маску на заяву про необхідність розпустити альянс
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна член НАТО відповіла Маску на заяву про необхідність розпустити альянс

У Латвії, яка є членом НАТО, відреагували на заяву Ілона Маска про необхідність розформувати НАТО.

4 березня 2024, 09:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс відреагував на повідомлення американського бізнесмена Ілона Маска, який заявив, що НАТО втратило мету свого існування після розпаду СРСР. За словами лідера Латвії НАТО існує через існування ворогів вільного світу, зокрема і Росії.

Країна член НАТО відповіла Маску на заяву про необхідність розпустити альянс

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

Генеральний директор Tesla та SpaceX Ілон Маск заявив, що здивований в тому, що НАТО продовжує існувати, коли його головний ворог та причина створення — Варшавський договір, більше не існує.

На ці слова відповів президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

"Шановний Ілон Маск, причиною створення та існування НАТО є Росія та інші вороги вільного світу", — відреагував на повідомлення Маска Рінкевичс.

Цікаво, що соціальна мережа X, яка належить Ілону Маску та в якій американський мільярдер розмістив свій допис з нерозумінням чому існує НАТО, зробила попереджувальне повідомлення під текстом Маска. У ньому вказано, що НАТО було створено, як організацію для безпеки та свободи країн, а сам альянс поважає принципи демократії та верховенства права. Крім того, Варшавський договір було підписано через 6 років після створення НАТО. Що заперечує слова Маска про те, що НАТО було створено як відповідь на країни Варшавського договору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що американський мільярдер Ілон Маск критикує Джо Байдена через імміграційну проблему у США та звинувачує президента в "нахабній брехні".

Також "Коментарі" писали, що Ілон Маск погодився з думкою про поразку України у війні проти Росії. За словами американського бізнесмена допомога США не змінить ситуацію на полі бою, а мирні угоди Київ мав укласти з Москвою ще минулого року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини