Головна Новини Світ НАТО Країна НАТО заявила про порушення свого повітряного простору російським дроном
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна НАТО заявила про порушення свого повітряного простору російським дроном

Російські безпілотники черговий раз впали на територію країни НАТО.

10 вересня 2023, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Румунії виявили нові уламки російських дронів на своїй території. Президент країни Клаус Йоганніс заявив, що такі дії свідчать про "непристойне порушення" простору країни НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Країна НАТО заявила про порушення свого повітряного простору російським дроном

Президент Румунії Клаус Йоганніс. Фото з відкритих джерел

Президент Румунії Клаус Йоганніс засудив російські атаки на українські порти Дунаю, які призвели до падіння дронів на територію Румунії.

"Ідентифікація румунською владою на території Румунії нових фрагментів безпілотника... свідчить про неприйнятне порушення повітряного простору Румунії, країни НАТО", — сказав Йоганніс та додав, що такі дії створюють ризики для румунів, що живуть поблизу українського кордону.

Президент Румунії розповів, що вже повідомив генсека НАТО Єнса Столтенберга про чергові уламки російського безпілотника, який впав на території його країни. За словами Йоганніса Столтенберг запевнив, що військовий союз повністю солідарний з Румунією.

Нагадаємо, що це вже другий випадок, коли Румунія офіційно повідомляє про знаходження російських дронів на свої території. Перший випадок стався на початку вересня. Українські спецслужби вказали, що російські дрони впали у Румунії. Румунська влада кілька днів заперечувала цей факт, однак згодом підтвердила, що знайшла уламки російського безпілотника на території країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що НАТО заявили про надсилання чіткого сигналу для Росії. Таким чином 14 країн НАТО відправило в Балтійське море 3 тис. солдатів, 30 кораблів та 15 літаків.

Також "Коментарі" писали, що Олаф Шольц змінив свою позицію у порівнянні з попередніми заявами таким чином, що Німеччина відмовляється від своїх зобов'язань перед НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини