Головна Новини Світ НАТО Марк Рютте розповів, хто буде наступним генсеком НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Марк Рютте розповів, хто буде наступним генсеком НАТО

Прем'єр Нідерландів Марк Рютте вважає, що наступним новим генсеком НАТО стане жінка з Європи.

29 жовтня 2023, 11:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що не проти стати керівником НАТО, однак за його словами наступним генсеком НАТО стане жінка. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Марк Рютте розповів, хто буде наступним генсеком НАТО

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Фото з відкритих джерел

Марк Рютте дав інтерв'ю на нідерландському радіо Den Haag FM, у якому розповів про ситуацію щодо можливого наступника НАТО та чи міг би він очолити оборонний альянс. Рютте, який раніше розповідав, що не зацікавлений брати на себе роль лідера НАТО змінив свою позицію. Прем'єр-міністр Нідерландів вказав, що така ідея для нього "дуже цікава" і він зможе "зробити свій внесок" у зміцнення НАТО.

"Така роль була б цікавою, оскільки вона давала б можливість протягом кількох років робити внесок на міжнародній арені в період драматичних глобальних змін", — розповів Рютте.

Попри своє бажання обійняти посаду генсека НАТО, Марк Рютте назвав хто можу бути наступним керівником альянсу. За його словами НАТО очолить жінка з Європи.

"Але є дуже великий шанс, враховуючи політичну підтримку цього, що ця робота дістанеться європейській жінці, що також було б дуже добре", — вважає Марк Рютте.

Нагадаємо, що Єнс Столтенберг перебуває на посаді генсека НАТО з 2014 року. Столтенбергу кілька разів продовжували повноваження, пояснюючи це не бажанням міняти керівника НАТО після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Столтенберг має залишити свою посаду генсека НАТО у жовтні 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про можливих кандидатів на посаду генсека НАТО.

Також "Коментарі" писали, що ЗМІ назвали імена двох жінок, які є найбільш ймовірними кандидатами стати новим генеральним секретарем НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини