Головна Новини Світ НАТО НАТО назвало країну, яка стимулює Путіна продовжувати війну
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО назвало країну, яка стимулює Путіна продовжувати війну

Єнс Столтенберг заявив, що Китай не може мати війну РФ без наслідків для своїх інтересів і репутації

11 липня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

Китайська Народна Республіка стала вирішальним чинником, що сприятиме війні Росії проти України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у спільній заяві за підсумками саміту НАТО.

НАТО назвало країну, яка стимулює Путіна продовжувати війну

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"КНР стала вирішальним фактором війни Росії проти України через своє так зване "безмежне" партнерство та широкомасштабну підтримку оборонно-промислової бази Росії. Це посилює загрозу, яку Росія становить для своїх сусідів і для євроатлантичної безпеки", — йдеться в повідомленні.

Як наслідок, Альянс закликав Китай як постійного члена Ради Безпеки ООН, що несе особливу відповідальність за дотримання цілей та принципів Статуту ООН — припинити будь-яку матеріальну та політичну підтримку військових зусиль РФ.

У документі уточнили, що йдеться про передачу матеріалів подвійного призначення. Зокрема, компоненти зброї, устаткування й сировини, які є ресурсами для оборонного сектора Росії.

"КНР не може дозволити найбільшої війни в Європі в новітній історії без того, щоб це негативно вплинуло на її інтереси і репутацію", — резюмували в заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" – незворотний шлях, але не більше: НАТО назвало умову запрошення України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Китай зробив свій вибір у війні РФ проти України: яке рішення тепер готує НАТО.

Раніше "Коментарі" інформували – у Росії може стати ще більше дронів-камікадзе, але вже не іранських, а китайських. Адже китайські компанії разом із російськими розробниками розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський "Шахед", яким активно атакують Україну. Про це повідомляє "Bloomberg", із посиланням на європейських чиновників, знайомих із цим питанням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини