Головна Новини Світ НАТО Не членство в НАТО, але також великий плюс: про яку допомогу для України домовилися союзники
commentss НОВИНИ Всі новини

Не членство в НАТО, але також великий плюс: про яку допомогу для України домовилися союзники

За інформацією Reuters, у НАТО домовилися виділити Україні €40 мільярдів

3 липня 2024, 14:40
Поділіться публікацією:

Країни-члени НАТО домовилися про фінансування військової допомоги Україні у розмірі 40 мільярдів євро. Київ отримає ці кошти наступного року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує агентство "Reuters".

Не членство в НАТО, але також великий плюс: про яку допомогу для України домовилися союзники

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попросив країни Альянсу зберегти військову допомогу Україні на тому ж рівні, що й у роки після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що становитиме близько 40 мільярдів євро на рік.

Лідери країн НАТО підпишуть цю угоду наступного тижня у Вашингтоні, офіційно підтвердивши свої наміри.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що ювілейний саміт НАТО стрімко наближається, серед союзників ще немає остаточного варіанта, що запропонувати Києву. Дійшло до того, що офіційні особи США та Німеччини запропонували, щоб Альянс під час саміту у липні пообіцяв, що Україна отримає "міст" у членство в НАТО, а не "незворотній шлях". Це також здивувало ряд країн, зокрема Великобританії. Про що говорять дискусії всередині блоку щодо майбутнього України? На що може розраховувати Київ на ювілейному саміті у Вашингтоні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.                                                                  

Також видання "Коментарі" повідомляло – офіційний Вашингтон вважає, що майбутнє України в НАТО. Але є умова – відповідне рішення мають ухвалити всі 32 члени Північноатлантичного альянсу. Лише так Київ може приєднатися до альянсу. Таку заяву під час брифінгу зробив речник Міноборони США генерал Патрік Райдер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини