Головна Новини Світ НАТО Одна з країн НАТО може просити про активізацію п'ятої статті: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн НАТО може просити про активізацію п'ятої статті: деталі

Через гібридні операції та кібератаки Росії одна з країн НАТО може звернутись до Альянсу та активувати п'яту статтю щодо принципу колективної оборони.

10 липня 2024, 15:05
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Через постійні гібридні операції та кібератаки Росії одна з країн НАТО може активувати п'яту статтю Північноатлантичного договору, вважає високопосадовець Альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

Одна з країн НАТО може просити про активізацію п'ятої статті: деталі

Одна из стран НАТО может просить об активизации пятой статьи

Представник країни НАТО відповів на питання, якою можуть бути дії Альянсу щодо гібридних операції Росії та спроби Москви дестабілізувати ситуацію в Європі.

"У кінцевому підсумку все залежить від того, які дії продовжуватиме вчиняти Росія. Для нас це дуже зрозуміло, ми знаємо, що у сфері кібернетики, речі можуть перейти за межі п’ятої статті, так само і гібридні диверсійні операції", — наголосив неназваний посадовець.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг на саміті у Вашингтоні заявив, що головне завдання Альянсу зосереджується на тому, щоб запобігти війні, зберегти мир та забезпечити надійне стримування.

"Доки у нас є надійне стримування, не буде жодного збройного нападу на жодного союзника по НАТО", — сказав генсек пояснюючи, що виготовлення зброї може стати важливим елементом стримування для агресії інших країн.

П'ята стаття НАТО – це принцип колективної оборони, який передбачає, що напад на одного члена Альянсу означає атаку на усіх представників НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Польщі Анджей Дуда заявив про повернення до часів холодної війни. За його словами, це сталось через російський імперіалізм. 

Також "Коментарі" писали про Трампа, який звинуватив європейських членів НАТО та заявив, що вони винні 100 млрд доларів. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини