Головна Новини Світ НАТО Переозброюється набатом швидше. Коли Росія зможе напасти на НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Переозброюється набатом швидше. Коли Росія зможе напасти на НАТО

Потенціал Росії у виробництві військової техніки надзвичайно зріс, заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, повідомляє Reuters. За його прогнозами, РФ може напасти на нато через 3-5 років, передає портал «Коментарі»

9 лютого 2024, 15:49
Поділіться публікацією:

На думку міністра оборони Данії, Росія переозброюється швидше, ніж очікувалося, тому треба прискорити військові інвестиції.

Переозброюється набатом швидше. Коли Росія зможе напасти на НАТО

Коли РФ може напасти на НАТО

"Не можна виключати, що протягом трьох-п'яти років Росія випробує на міцність статтю 5 і солідарність НАТО. Це не була оцінка НАТО у 2023 році. Це нові знання, які зараз виходять на перший план", 
– підкреслив очільник оборонного відомства.

Разом з тим Поульсен вважає, що прямої загрози для Данії немає, проте Альянс може зіткнутися з гібридними атаками, які будуть спрямовані на дестабілізацію країни-члена.

"Росія потенційно має бажання зробити це. Тепер вони також можуть мати можливість отримати військовий потенціал раніше, ніж ми очікували. Є підстави для справжнього занепокоєння", 
– сказав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Європі готуються до наземного наступу РФ на країни НАТО влітку цього року, саме тому проводять масштабні навчання, заявив в Українському медіа-центрі військовий експерт Іван Киричевський. Країни НАТО проводять найбільші з часів "холодної війни" навчання Steadfast Defender 2024, які триватимуть до кінця травня. Зокрема, військові країн Альянсу вчитимуться протидіяти російській агресії.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, незважаючи на те, що зараз РФ зав'язла у війні з Україною, країниЗаходу серйозно стурбовані, що росіяни можуть напасти і на них. Черговий матеріал з цього приводу опублікувало видання The Times, зазначаючи, що НАТО доведеться підготуватися до можливих ударів Росії по об'єктах по всій Європі. При цьому українські експерти відзначали, Захід почав розуміти, що напад РФ на них стає можливим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

9 лютого 2024, 16:32

Есть два пути решения проблемы уменьшения агрессии России. Первый путь усиление военной мощи НАТО, это не перспективно. Разруха всей мировой экономики это не правильный путь. Второй путь полная изоляция России по всем направлениям, в том числе приглашение специалистов российских на постоянное жительство в страны запада. Ликвидация интернет образовательной информации для россиян на всех уровнях. Россиянам можно разрешать только приезд на постоянное место жительство в другие страны, а передвигаться по миру запретить.


Новини