Головна Новини Світ НАТО Прем’єр Словаччини Фіцо заявив, що члени НАТО та ЄС розглядають введення військ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Словаччини Фіцо заявив, що члени НАТО та ЄС розглядають введення військ в Україну

Члени країн НАТО та ЄС обговорюють можливість відправити свої війська на війну в Україну, заявив Роберт Фіцо.

27 лютого 2024, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що декілька країн, які є членами НАТО та ЄС обговорили можливість відправки своїх військ в Україну. За словами Фіцо Словаччина не відправить своїх військових на війну в Україну.

Прем’єр Словаччини Фіцо заявив, що члени НАТО та ЄС розглядають введення військ в Україну

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. Фото з відкритих джерел

Роберт Фіцо перед зустріччю іноземних лідерів у Парижі поспілкувався з журналістами, де зробив кілька заяв, зокрема щодо війни в Україні.

"Обмежуся лише тим, що ці тези свідчать про те, що багато країн-членів НАТО і ЄС розглядають можливість відправки своїх військ в Україну на двосторонній основі", — сказав Роберт Фіцо.

За словами словацького лідера, він не може сказати мету та завдання військових, які вони б могли виконувати в Україні. Також Фіцо додав, що Словаччина не надсилатиме своїх військових в Україну.

Через несподівану заяву про можливість відправити військових з країн НАТО та ЄС до України журналісти звернулись за коментарями до президента Чехії Петра Павела.

"Чехія, безумовно, не збирається відправляти солдатів в Україну, про це не слід турбуватись", — відповів Павел.

Попри заяви президентів Чехії та Словаччини, лідер Франції Еммануель Макрон підтвердив, що в ЄС та НАТО немає консенсусу щодо відправки військ в Україну, однак не виключає такої можливості в майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Чехії Петр Павел дав прогноз щодо війни в Україні. На його думку, втома від війни змусить обидві країни піти на переговори.

Також "Коментарі" писали, що словацький прем'єр Роберт Фіцо зробив скандальну заяву на другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини