Головна Новини Світ НАТО Президент Литви назвав дату приєднання України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви назвав дату приєднання України до НАТО

Науседа сподівається, що Україна отримає "зелене світло" для членства в НАТО у 2024 році

14 вересня 2023, 16:55
Поділіться публікацією:

Є дуже велика ймовірність того, що саміт НАТО, який наступного року прийматиме Вашингтон, дасть "зелене світло" членству України у Північноатлантичному альянсі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив президент Литви Гітанас Науседа, пише "LRT".

Президент Литви назвав дату приєднання України до НАТО

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото: з відкритих джерел

"Тепер ми маємо докласти максимум зусиль, і я дуже сподіваюся на співпрацю Республіки Польща з тим, щоб на Вашингтонському саміті ми змогли допомогти зробити ще один крок уперед і, можливо, "дати зелене світло" членству України в НАТО", — зазначив литовський лідер. .

На його думку, все до членства України у майбутньому в альянсі було створено на саміті у Вільнюсі.

"Все операційне середовище чи алгоритм прагнення України до членства у майбутньому було створено у Вільнюсі", — вважає Гітанас Науседа.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Кабміні відповіли, чи пропонували Україні членство в НАТО в обмін на території.

Також видання "Коментарі" повідомляло – висловлена головою канцелярії генерального секретаря НАТО Стіаном Йенсеном ідея, щоб Україна відмовилася від частини своєї території, задля набуття членства в Альянсі викликала передбачуваний резонанс. Нею зацікавилися у Росії, а в Україні жорстко розкритикували. При цьому в самому НАТО запевняють, що всі країни-члени блоку єдині у своїй позиції щодо повної підтримки суверенітету та територіальної цілісності України. Але, як відомо, диму без вогню немає. Чому з'явилася (і вже не вперше) подібна вбивча для України та демократичного світу пропозиція? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини