Головна Новини Світ НАТО Приєднання Швеції до НАТО: Байден дав обіцянку
commentss НОВИНИ Всі новини

Приєднання Швеції до НАТО: Байден дав обіцянку

Джо Байден натякнув, що питання щодо приєднання Швеції до НАТО практично вирішене

2 червня 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден спрогнозував розширення НАТО за рахунок вступу Швеції до Північноатлантичного альянсу. Глава Білого дому не став називати точні терміни приєднання Швеції до Альянсу, але натякнув, що це станеться найближчим часом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Приєднання Швеції до НАТО: Байден дав обіцянку

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Президент США під час промови в Колорадо-Спрінгс заявив, що НАТО, незважаючи на спробу президента Росії Володимира Путіна зламати альянс своїм вторгненням в Україну, стає дедалі сильнішою. І це підкріплюється, зокрема, недавнім включенням до Альянсу Фінляндії, а невдовзі й Швеції.

"Це станеться, я вам обіцяю", – зазначив Байден.

Заявку Швеції на вступ до НАТО не ратифікують Угорщина та Туреччина. Анкара виставляє претензії країні за "підтримку тероризму" і заявляє, що у Стокгольмі почуваюся безкарно члени організацій, яких Туреччина вважає терористами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден розповів, на що може розраховувати Україна на саміті НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло — держсекретар США Ентоні Блінкен не сумнівається, що Швеція незабаром може стати частиною НАТО. Заява зроблена на тлі нещодавньої телефонної розмови президента США Джо Байдена з переобраним президентом Туреччини – Реджепом Тайіпом Ердоганом. Імовірно, обговорювалася можливість продажу Анкарі нових американських винищувачів в обмін на відмову від блокування шведського просування в НАТО. Водночас євроатлантичні перспективи України залишаються туманними, хоч є певні очікування від саміту Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. Чого очікувати від НАТО в найближчому майбутньому – як Швеції, так і Україні, а також Росії, яка відкрито називає Альянс своїм ворогом і навіть нібито саме з ним воює на території нашої країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини