Головна Новини Світ НАТО Ратифікація Туреччиною вступу Швеції до НАТО знову відкладається: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Ратифікація Туреччиною вступу Швеції до НАТО знову відкладається: що сталося

За інформацією Reuters, Туреччина знову відклала ратифікацію вступу Швеції до НАТО

23 листопада 2023, 11:28
Поділіться публікацією:

Туреччина повідомила НАТО, що ратифікацію заявки Швеції на членство не буде завершено вчасно, щоб дозволити провести церемонію вступу на зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу наступного тижня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Ратифікація Туреччиною вступу Швеції до НАТО знову відкладається: що сталося

Швеція – НАТО. Фото: із відкритих джерел

Минулого тижня комісія турецького парламенту із закордонних справ відклала голосування щодо заявки Швеції на членство в НАТО, щоб провести подальші переговори з цього питання.

Комісія, швидше за все, відновить обговорення цього питання у вівторок чи середу, повідомило одне з джерел. У ці дні 28-29 листопада міністри закордонних справ НАТО зустрінуться в Брюсселі. Зустріч, яка, як сподівалися деякі представники західного оборонного блоку, мала ознаменувати вступ Швеції.

Варто зазначити, і Швеція, і Фінляндія звернулися з проханням вступити до НАТО у травні минулого року після вторгнення російських військ в Україну. ось тільки якщо Фінляндія вже приєдналася до Альянсу, то до Швеції постійно виникають питання з боку Угорщини та Туреччини, які й блокують приєднання до Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте став лідером на посаду генерального секретаря НАТО. Він залишає позаду інших кандидатів, зокрема представників балтійських країн. Про це пише "Bloomberg".

Також видання "Коментарі" повідомляло – парламент Угорщини поки що не готовий ратифікувати заявку Швеції на вступ до НАТО. Це питання відсутнє на порядку денному майбутньої парламентської сесії, незважаючи на очікування та попередні запевнення Будапешта, що питання точно буде вирішено. Про це пише "Euractiv".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини