Головна Новини Світ НАТО РФ все ж таки змогла домогтися свого: про що в комюніке саміту НАТО не згадали вперше з 2008 року
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ все ж таки змогла домогтися свого: про що в комюніке саміту НАТО не згадали вперше з 2008 року

У комюніке саміту НАТО не згадали про вступ Грузії

13 липня 2024, 07:42
Поділіться публікацією:

У декларації саміту НАТО у Вашингтоні, що відбувся 9-11 липня, не було згадки про намір Грузії вступити до Альянсу. Це сталося вперше із 2008 року. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні у Twitter (X) депутата Європейського парламенту Пятраса Ауштрявічюса.

РФ все ж таки змогла домогтися свого: про що в комюніке саміту НАТО не згадали вперше з 2008 року

Саміт НАТО. Фото: із відкритих джерел

"Вперше з 2008 року зникла згадка про намір Грузії вступити до НАТО. Це збігається із обіцянкою правлячої партії країни перемогти "ліберальний фашизм", — написав євродепутат.

Він закликав керівництво Грузії "відкоригувати свій компас, інакше навіть європейський шлях буде втрачено".

Раніше стало відомо, що США в рамках перегляду двосторонньої співпраці з Грузією відклали на невизначений термін заплановані там навчання Noble Partner ("Гідний партнер"), заявили у Пентагоні. Навчання мали пройти з 25 липня по 6 серпня.

Рішення, згідно з заявою, пов'язане зі звинуваченнями грузинського уряду на адресу США та інших західних партнерів у тому, що вони нібито чинили тиск на Грузію з метою відкриття другого фронту проти Росії для послаблення тиску на Україну, а також участі у двох спробах перевороту проти правлячої партії. "Грузинська мрія". У Вашингтоні ці звинувачення назвали хибними.

"Таким чином уряд США вирішив, що зараз невідповідний час для проведення великомасштабних військових навчань у Грузії", — заявили в оборонному відомстві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — доведеться "зачинити двері": у Європейському Союзі зробили останнє попередження Грузії.

Також видання "Коментарі" повідомляло — поплатилася за розворот у бік РФ: чого ЄС позбавив Грузію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини