Головна Новини Світ НАТО Що отримає Україна на найближчому саміті НАТО: відповідь посла США
commentss НОВИНИ Всі новини

Що отримає Україна на найближчому саміті НАТО: відповідь посла США

В Альянсі хочуть показати Україні, що вони "глибоко дбають про довгострокові відносини"

10 червня 2023, 08:30 comments1988
Поділіться публікацією:

Дуже невелика ймовірність, що Україна отримає офіційне запрошення від країн-членів НАТО на приєднання до Альянсу під час війни. Наразі союзники України обговорюють моделі, як продемонструвати Києву, що Захід продовжить свою підтримку й надалі. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Politico, цитуючи заяву посла США Джуліанна Сміта, яка визнала, що зараз союзники не можуть запросити Україну вступити до НАТО.

Що отримає Україна на найближчому саміті НАТО: відповідь посла США

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

При цьому дипломат підкреслила, що в НАТО гадають, як знайти оптимальну модель співпраці з Києвом, поки на території України продовжується повномасштабна війна.

"Ми хочемо подати сигнал президенту Зеленському – якщо він приїде особисто – ми глибоко дбаємо про довгострокові відносини з Україною та шукаємо способи визнати, чи знаєте, все, чого вони досягли, і що наша підтримка не припиниться, не зникне або що ми не збираємося відволікатися", — зазначила Сміт.

Посол визнала, що питання того, як далі вчинити з Україною – розділили союзників. Одна частина вимагає утриматися від прямих кроків щодо України, а інша, натомість, що представляє східну Європу, вимагає, щоб Україна вже зараз отримала конкретні гарантії безпеки від партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не шукає альтернатив НАТО, але розуміє, що не стане членом Альянсу, поки триває ця війна. А тому шукає якихось інших форм гарантії безпеки на цьому етапі. Тим часом путінський прес-секретар Дмитро Пєсков запевняє, що якщо Україна стане членом НАТО, російські інтереси нібито не будуть у безпеці, тому завдання РФ – цього не допустити. Як розрубати цей вузол? Які гарантії могла отримати Україна від країн-членів НАТО? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можуть війська країн НАТО увійти до України – як розуміти заяву екс-генсека Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини