Головна Новини Світ НАТО Шольц звернувся до Ердогана із закликом розширити НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц звернувся до Ердогана із закликом розширити НАТО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав президента Туреччини розчистити шлях для вступу в НАТО ще однієї країни.

22 червня 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецький канцлер Олаф Шольц звернувся до лідера Туреччини Реджепа Ердогана з закликом схвалити вступ Швеції до НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Шольц звернувся до Ердогана із закликом розширити НАТО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Під час виступу перед німецькими депутатами в Бундестагу Шольц зазначив, що Швеція має стати членом військового альянсу до саміту НАТО у Вільнюсі, який пройде 11 та 12 липня.

"Я звертаюся до президента Туреччини Ердогана із закликом розчистити шлях для цього зараз – як ми всі разом вирішили минулого року в Мадриді", – сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Для вступу Швеції до НАТО необхідно отримати підтвердження від усіх членів військового альянсу. Однак заявку Швеції досі не схвалили Туреччина та Угорщина.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення в Україну Фінляндія та Швеція вирішили відмовитись від нейтрального статусу та доєднатись до НАТО. Обидві країни подали одночасну заявку на вступ до Альянсу. Однак Туреччина надіслала додаткові вимоги для Швеції та призупинила розгляд заявки на вступ скандинавської. Це сталось після того, як у Швеції спалили Коран перед турецьким посольством.

Раніше портал "Коментарі" писав, що прискорений вступ України до НАТО неможливий, однак Шольц назвав альтернативу. Німецький політик обіцяє на саміті НАТО у Литві підтримати гарантії безпеки для України.

Також "Коментарі" писали про те, що 31 країна член НАТО не може одноголосно обрати нового генсека. Єнс Столтенберг заявляв, що залишить посаду після закінчення терміну повноважень восени. Попри, вже існує найбільш ймовірний варіант розв'язання цього питання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини