Головна Новини Світ НАТО НАТО не може домовитись про нового генсека: найочікуваніший варіант альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО не може домовитись про нового генсека: найочікуваніший варіант альянсу

31 країна член НАТО не може одноголосно обрати наступника Столтенберга.

18 червня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країни НАТО не можуть узгодити наступного керівника військового альянсу до початку саміту, що відбудеться у липні. Таким чином Альянс закликає чинного генсека Єнса Столтенберга залишитись на посаді ще на рік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

НАТО не може домовитись про нового генсека: найочікуваніший варіант альянсу

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Повноваження Столтенберга закінчуються восени 2023 року. Сам генсек НАТО заявляв, що не збирається залишатись на посаді, яку він обіймає з 2014 року.

"Я знову і знову заявляю, що не прагну продовження, і не маю інших планів, окрім як завершити свою роботу, і мій термін на посаді закінчується цієї осені", — сказав Столтенберг.

На початку червня Джо Байден зустрівся зі Столтенбергом та прем’єркою Данії Метте Фредеріксен. Такі події поставили її на місце фаворита у боротьбі за посаду генсека НАТО. Однак виявилось, члени НАТО не мають одностайної позиції щодо підтримки Фредеріксен. Вони згодні бачити жінку на посаді генсека, однак Польща та країни Балтії вимагають представника зі Східної Європи.

Речниця Білого дому Олівія Далтон заявила, що головним вибором Байдена у підтримці того, чи іншого кандидата є збереження єдності в Альянсі. Таким чином країни НАТО все більше просять Столтенберга залишитись на посаді та наполягають на продовженні його повноважень ще на один рік. Вони вважають Столтенберга сильним лідером, який допоможе спрямовувати НАТО на підтримку України у її наступальних діях.

Сам Єнс Столтенберг змінив свою категоричність та вказав, що залишається відкритим до пропозицій.

"Я відповідаю за всі рішення, які має прийняти цей альянс, крім одного. І це про моє майбутнє. Це має вирішити 31 союзник", — повідомив генсек НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Байден зробив заяву щодо вступу України до НАТО.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО, який відреагував на ядерну позицію Росії у Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини