Головна Новини Світ НАТО Швеція вже просить НАТО захисту від Росії: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція вже просить НАТО захисту від Росії: у чому причина

Швеція просить НАТО захистити територію поряд з Росією, йдеться про острів Готланд, який є стратегічним центром контролю над Балтійським морем

15 березня 2024, 08:45 comments3102
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що зміцнення оборони його країни поблизу кордонів із Росією є одним із основних пріоритетів Швеції, які необхідно обговорити з НАТО після приєднання до військового альянсу минулого тижня. Як передає портал "Коментарі", про це пише Newsweek.

Швеція вже просить НАТО захисту від Росії: у чому причина

Швеція в НАТО. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Швеція надає альянсу доступ до Готланду, острова в Балтійському морі, розташованому неподалік кордону російського Калінінграда. За словами Крістерссона, забезпечення безпеки Готланду є "одним із очевидних питань, які слід обговорити з нашими новими союзниками по НАТО", додавши, що військова присутність Швеції на острові щодо "невелика".

"Є чимало питань щодо того, як використовувати наші ресурси та на чому зосередити найбільше зусиль", — додав Крістерссон.

За його словами, потрібно посилити присутність країн НАТО у Балтійському морі, присутність на Готланді, посилити спостереження.

Готланд розташований приблизно за 186 миль від кордону з Калінінградом, де знаходиться російський Балтійський флот. Острів є стратегічним центром контролю над Балтійським морем, яке також межує з другим за величиною містом Росії, Санкт-Петербургом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін назвав країну НАТО, яка першою може відчути на собі потужність систем поразки РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – на півночі Фінляндії, Швеції та Норвегії розпочалися масштабні військові навчання країн НАТО під назвою Nordic Response 24, які триватимуть до 15 березня. При цьому в самому Альянсі відбуваються серйозні дискусії, зокрема, про ймовірне відправлення військовослужбовців до України. Даються взнаки і тривожні сигнали, що йдуть зі США. І у ракурсі зниження підтримки України. І щодо того, що у разі повернення Дональда Трампа в президенти, він може або вивести свою країну з НАТО, або "забути" про обіцянку допомагати Європі. Про що говорять процеси, які зараз йдуть в НАТО? Які трансформації може пережити Альянс і чи переживе? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини