Головна Новини Світ НАТО Швецію знову не пускають в НАТО: хто в Альянсі проти
commentss НОВИНИ Всі новини

Швецію знову не пускають в НАТО: хто в Альянсі проти

Наразі уряд Віктора Орбана є головною перешкодою для Стокгольму

25 жовтня 2023, 13:05
Поділіться публікацією:

Якщо раніше Туреччина була категорично проти того, щоб НАТО розширилося за рахунок приєднання Швеції, то тепер свої претензії щодо цього висловлює Угорщина. Парламент країни відмовився проводити голосування щодо заявки Швеції. Причиною такого рішення угорський парламентаріїв нібито стала новина про те, що умовний "союзник" Будапешта щодо блокування відповідної ініціативи — Туреччина, підписала потрібний протокол 23 жовтня. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Times.

Швецію знову не пускають в НАТО: хто в Альянсі проти

НАТО – Швеція. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що після того, як президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 24 жовтня передав схвалення про вступ Швеції до НАТО до парламенту, Угорщина змінила свою позицію і виступила проти ратифікації заявки. Голосування, яке мали призначити цього вівторка, відклали на невизначений період. Там назвали уряд угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана ключовою перепоною для вступу Швеції до Альянсу.

Доки свою згоду на членство в НАТО не дадуть усі 31 країни-союзники, Альянс не зможе розшити свій склад. На сьогоднішній день Угорщина, як член НАТО, сама виступає проти членства Швеції в блоці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Столтенберг зробив тривожну заяву про виснаження запасів НАТО через війну в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — експерти Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що РФ готується до можливих конфліктів з країнами НАТО на півночі. Насамперед – з країнами Балтії. Якою є ймовірність, що Кремль зважиться на відкриту війну проти Північноатлантичного Альянсу? Про що говорять відповідні заяви та приготування? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини