Головна Новини Світ НАТО США назвали свою умову: коли Україна може стати членом НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

США назвали свою умову: коли Україна може стати членом НАТО

У Держдепі США нагадали, що Україна має реальні шанси приєднатися до Альянсу лише після закінчення війни

9 квітня 2024, 07:18 comments1426
Поділіться публікацією:

У США заявили, що Україна може вступити до НАТО лише після завершення російсько-української війни, але "це процес, який просувається". Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві спікера Держдепартаменту США Метью Міллера.

США назвали свою умову: коли Україна може стати членом НАТО

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Представника Держдепу попросили прокоментувати, чи була дискусія щодо графіку вступу України до НАТО після нещодавньої заяви генсека Єнса Солтенберга про майбутнє України в Альянсі. На це Міллер відповів, що нічого не змінилося щодо схвалення графіка. Це все ще залежить від завершення війни.

"Ми чітко дали зрозуміти, що врешті-решт це процес, який просувається", — додав Міллер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на сьогоднішній лінь ситуація складається так, що всі провідні союзники Києва, крім двох, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення щодо вступу до НАТО. Ось тільки проти тих країн, які є стовпами НАТО. Йдеться про США та Німеччину. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Віце-прем'єр зазначила, що порядок денний питань, пов'язаних з Україною, визначає і Україна. За її словами, для України питання запрошення в НАТО є на порядку денному, і воно буде на порядку денному стільки, скільки потрібно, щоб це рішення було ухвалено.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи отримає Україна запрошення на членство в НАТО на саміті в США: у Британії відповіли з натяком.

Раніше "Коментарі" інформували – членство в НАТО в обмін на території та корейський сценарій для України: про що говорять розмови.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини