Головна Новини Світ НАТО Стало відомо коли розпочнуться переговори про вступ України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо коли розпочнуться переговори про вступ України в НАТО

Україна обирає своє майбутнє у євроатлантичній родині, майбутнє України в НАТО і члени Альянсу з цим згодні

20 квітня 2023, 17:52
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі одним із важливих питань буде обговорення країнами-членами Альянсу гарантії безпеки для України, а також питання її членства в Альянсі, пишуть "Коментарі".

Стало відомо коли розпочнуться переговори про вступ України в НАТО

Україна по праву має знайти місце у НАТО, - Генсек

"Президент Зеленський порушив питання членства і гарантій безпеки для України. І це буде важливим елементом порядку денного на цій зустрічі, і НАТО готується до цього. Україна обирає своє майбутнє у євроатлантичній родині, майбутнє України в НАТО і члени Альянсу з цим згодні", — відзначив генсек НАТО.

Генеральний секретар НАТО висловився на підтримку ініційованої Президентом Володимиром Зеленським формули миру й запевнив, що Альянс і далі зміцнюватиме українську армію. Він також зазначив, що країни НАТО зосереджені на тому, щоб забезпечити підтримку України, зокрема у військовому плані. Ці питання обговорюватимуть на завтрашній зустрічі у форматі "Рамштайн" і на саміті НАТО у Вільнюсі.

"Мусимо забезпечити якомога потужніші можливості української безпеки. Україна по праву має знайти місце у євроатлантичній родині, і місце України по праву — в НАТО. І ми допоможемо. З нашою підтримкою ми зробимо це можливим", — зазначив він.


Нагадаємо, як інформували "Коментарі", сьогодні, 20 квітня, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неанонсованим візитом до Києва та під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським високо оцінив хоробрість ЗСУ та стійкість українського народу, які надихають увесь світ.

"Коментарі" писали і про те, що напередодні заступник держсекретаря Венді Шерман на відкритті конференції НАТО попередила союзників, що російський диктатор може використати ядерну зброю.

Як писали "Коментарі", Генсек НАТО Єнс Столтенберг відвідав Україну вперше з початку повномасштабного вторгнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини