Головна Новини Світ НАТО Столтенберг назвав єдиний спосіб України стати членом НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав єдиний спосіб України стати членом НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг пояснив на чому зосереджений альянс у співпрації з Україною.

15 липня 2024, 09:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс бачить різні варіанти, які обговорюються щодо членства України в НАТО. Однак на думку Столтенберга, Україна має лише одну можливість приєднатись до альянсу – не дати Путіну перемогти у війні.

Столтенберг назвав єдиний спосіб України стати членом НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Єнс Столтенберг під час інтерв’ю в телемарафоні відповів на ідею щодо можливого членства України в НАТО частинами. Спочатку до НАТО приєднаються усі підконтрольні території України, а згодом ті, які будуть деокуповані у ході війни. 

Столтенберг заявив, що у НАТО "бачать різні моделі". Проте генсек НАТО був обережний у своїх висловлюваннях та вказав, що важливим є повідомлення, яке отримала Україна від країн союзників про її "незворотний шлях до членства" в НАТО. 

Генсек наголосив, що єдиним можливим варіантом членства України в НАТО, буде недопущення перемоги російського диктатора Володимира Путіна.

"Якщо Путін переможе, то і не буде ніякого обговорення питання членства. Єдиний спосіб забезпечити членство України в НАТО — це не дати Путіну перемогти, а отже забезпечити, щоб Україна залишалася суверенною та незалежною", — підсумував Столтенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг дав остаточну відповідь щодо можливості Польщі збивати російські ракети над територією України. 

Також "Коментарі" писали про повідомлення з Угорщини, де заявили, що членство України в НАТО неможливе, поки триває війна з Росією. Очільник угорського МЗС Петер Сіярто пояснив, що це збільшує ризик прямого конфлікту НАТО з Росією. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини