Головна Новини Світ НАТО Туреччина пояснила, чому блокує вступ Швеції до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина пояснила, чому блокує вступ Швеції до НАТО

Міністр нацоборони Яшар Гюлер розповів, чому Туреччина досі не схвалила заявку Швеції на вступ до НАТО.

17 грудня 2023, 11:56
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Швеція та Фінляндія подали спільну заявку на вступ до НАТО. Після кількох зауважень Фінляндія стала членом НАТО, однак вступ Швеції заблокований двома країнами – Туреччиною та Угорщиною. Тепер у Туреччині пояснили, коли схвалять заявку Швеції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання TRT Haber.

Туреччина пояснила, чому блокує вступ Швеції до НАТО

Міністр нацоборони Туреччини Яшар Гюлер. Фото з відкритих джерел

Міністр нацоборони Туреччини Яшар Гюлер розповів причину, чому його країна блокує вступ Швеції до НАТО.

"Що стосується Швеції, то правові зміни самі по собі не мають сенсу. Для нас важливе виконання взятих на себе зобов’язань, вжиття конкретних практичних кроків", — сказав Гюлер.

Яшар Гюлер стверджує, що Туреччина є конструктивним членом НАТО та вказує, що Фінляндія після виконання турецьких умов приєдналась до Альянсу. Міністр також пригадав, що Данія також прийняла закон, який забороняє спалення священних книг.

Нагадаємо, що вступ Швеції до НАТО був призупинений Туреччиною, яка негативно відреагувала на акції протесту у скандинавській країні під час яких спалили Коран – священну мусульманську книгу. Натомість уряд Орбана детально не пояснює, чому блокує вступ Швеції, однак в Угорщині вказують, що вони не будуть останньої країною, яка схвалить приєднання Стокгольму до НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Путін розповів, чи має Росія бажання воювати з НАТО. Крім того, у Росії заявили про готовність війни проти НАТО.

Також "Коментарі" писали про Німеччину, яка випадково передала Росії секретні дані НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини