Головна Новини Світ НАТО У Кабміні дали відповідь – скільки країн НАТО підтримують запрошення України до членства
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні дали відповідь – скільки країн НАТО підтримують запрошення України до членства

Уся східна Європа вимагає вирішення підтримки членства України в НАТО

26 червня 2023, 11:42 comments1573
Поділіться публікацією:

Переважна більшість європейських країн НАТО абсолютно свідомо виступає за членство України в НАТО. Але не всі готові ухвалювати рішення на даний момент. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

У Кабміні дали відповідь – скільки країн НАТО підтримують запрошення України до членства

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

"Вся східна Європа, весь східний фланг НАТО одноголосно потребує вирішення підтримки членства України в НАТО", — заявила віце-прем'єр.

За її словами, як мінімум половина союзників чітко розуміє важливість та стратегічну значимість рішення про вступ України для посилення Альянсу, визначення ролі Альянсу як організації безпеки та закріплення позиції щодо гарантій безпеки.

Ольга Стефанішина зазначила, що переважна більшість європейських країн НАТО не розриває рішення про членство з тим, що це гарантія безпеки.

"Але не всі готові приймати рішення, які мають бути ухвалені саме зараз", — наголосила віце-прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням саміту НАТО у Вільнюсі, який намічено на 11-12 липня, дедалі більше актуалізується тема євроатлантичної інтеграції не лише Швеції, а й України. Не виключено, що на цій зустрічі може бути ухвалено рішення щодо гарантій безпеки України до вступу в НАТО, а також про те, що наша країна може стати членом Альянсу без ПДЧ. Ну, а у російської верхівки з цього приводу – традиційна істерика та потік нових абсурдних заяв, реченням яких останніми роками став заступник голови Ради безпеки, екс-президент РФ Дмитро Медведєв. Що, найімовірніше, відбудеться на саміті, чому це важливо не лише для України? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна має стати членом НАТО без ПДЧ: ЗМІ дізналися, чи є консенсус усередині Альянсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини