Головна Новини Світ НАТО У Латвії назвали рік, коли Україну запросять до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латвії назвали рік, коли Україну запросять до НАТО

Рига прогнозує, що наступного року на саміті НАТО в Гаазі буде ухвалено політичне рішення щодо запрошення України до НАТО

сьогодні, 15:35
Поділіться публікацією:

У Латвії очікують, що Україну запросять до НАТО 2025 року. Також Рига підтримує вступ Києва до Європейського Союзу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила глава Сейму Латвії Дайга Мієріня, повідомляє офіційний сайт парламенту.

У Латвії назвали рік, коли Україну запросять до НАТО

НАТО. Фото з відкритих джерел

"Ми дуже сподіваємося, що наступного року на саміті НАТО в Гаазі ми зможемо ухвалити політичне рішення на запрошення України до НАТО. Ми працюватимемо над цією метою з нашими союзниками щодо НАТО", — зазначила глава Сейму.

Дайга Мієріня додала, що Латвія також підтримує вступ України до Європейського Союзу та Рига готова надати необхідну підтримку та поділитися досвідом з українськими колегами.

"Також для реалізації плану перемоги важливим є довгострокове забезпечення постачання всього необхідного озброєння. Україна має повне право на самооборону, що включає також знищення військових об'єктів на території Росії", — констатувала Меріня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський продовжує шукати різні шляхи для реалізації свого плану перемоги. Водночас європейські партнери все більше приходять до розуміння, що політика щодо України потребує змін. Ключовим наступним кроком для Вашингтона може стати зобов'язання щодо членства України в НАТО, яке передбачає застосування положень про взаємну оборону за статтею 5 для тих територій України, що контролюються Києвом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Також видання "Коментарі" повідомляло – жодних входжень в НАТО частинами: у Кабміні поставили крапку щодо членства України в Альянсі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини